Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Двоє синів залишилися без батька: на війні загинув працівник «КЗРК»

20 травня на війні загинув криворіжець Олександр Валентинович Гавловський. Серце захисника зупинилося під час боїв поблизу населеного пункту Уманське Покровського району Донецької області. У нього залишилися дружина Вікторія Єгорівна та двоє синів – Володимир та Ярослав. Олександру було 38 років.

Повідомляє Інформатор із посиланням на пресслужбу «КЗРК».

У цивільному житті Олександр працював на дільниці №16 шахти «Криворізька»

Олександр Валентинович закінчив школу у Кривому Розі. Потім навчався в Гірничому технікумі Криворізького технічного університету, де здобув спеціальність «Підземна розробка корисних копалин». У цей час паралельно працював в управлінні служби безпеки Центрального гірничо-збагачувального комбінату. Виробничу практику проходив за фахом на Криворізькому залізорудному комбінаті – підземним гірником дільниці №12 шахти «Тернівська» (на той час – імені «Леніна»). Пізніше трудився учнем прохідника, гірничим майстром дільниці №46 «Тернівської».

З 2009 року Олександр обіймав посаду машиніста електровоза дільниці №16 шахти «Криворізька» (на той час – «Родіна»). Потім його перевели на позицію підривника дільниці №16, на якій він працював донині.

Колеги згадують Олександра як кваліфікованого робітника та прекрасного спеціаліста, який завжди був готовий опановувати тонкощі обраної справи. Олександр завжди користувався заслуженою повагою як серед колег, так і керівництва шахти «Криворізька» й підприємства.

Олександра Гавловського призвали до лав ЗСУ 26 березня 2023 року. Він ніс службу оператором-планшетистом зенітного ракетного взводу танкового батальйону військової частини А1126. На жаль, 20 травня виконуючи військовий обов’язок він загинув.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким полеглого Героя.

В боях за незалежність України загинув доброволець з Кривого Рогу. Також ми писали, що у свій День народження на фронті загинув випускник Криворізького педагогічного університету.

Олена Шевченко

Нагору