Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Прикордонник застрелив мешканця Дніпропетрвоської області, який намагався втекти до Румунії

15 травня близько 19:00 прикордонники патрулювали на Закарпатті і помітили чоловіка, який намагався перетнути кордон до Румунії. Чоловік почав тікати від правоохоронців. Прикордонники здійснили попереджувальні постріли, а потім виявили тіло чоловіка з Дніпра зі смертельним кульовим пораненням.

Повідомляє Інформатор із посиланням на “Інтерфакс-Україна”, – передає Інформатор.

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали військовослужбовця прикордонного загону, який застрелив 39-річного жителя міста Дніпро під час спроби перетину українсько-румунського кордону на Закарпатті.

Бюро розпочало розслідування за фактом загибелі цивільного чоловіка, який тікав від прикордонників на Закарпатті.

У ДБР наголосили, що цивільний не зупинився на вимогу прикордонників, а навпаки – кинувся тікати.  Далі під час переслідування втікача військовослужбовці здійснили кілька попереджувальних пострілів із табельної зброї. Згодом вони виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням голови.

За інформацією бюро, загиблий – 39-річний уродженець Дніпра, мав при собі туристичне спорядження та закордонний паспорт.

У межах зареєстрованого кримінального провадження працівники ДБР невідкладно оглянули місце події, вилучили особисті речі загиблого та зброю, з якої здійснено постріли.

У пресслужбі ДБР повідомили, що також допитано військовослужбовців прикордонного наряду.

Одного з військовослужбовців затримано, готують повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Нагору