Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі застосують графіки погодинних відключень світла: адреси

16 травня мешканців Кривого Рогу попередили про введення графіків погодинних відключень світла. Максимальний час відключення електроенергії складатиме близько 4-х годин. Проте споживачів попереджають, що вказані терміни можуть коливатися в межах 30-40 хвилин.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Центральну енергетичну компанію.

Як зазначають енергетики, введення графіків погодинних відключень світла – це стандартна щорічна процедура і вона існувала завжди. Проте масовані обстріли енергетичної інфраструктури росіянами привели до необхідності введення графіків відключення світла.

“Зауважуємо, що найближчим часом НЕК «Укренерго» навіть не планує введення графіків погодинного відключення (ГПВ) світла в дію, але все залежатиме від стану Об’єднаної енергетичної системи України. ГПВ застосовують лише в тому випадку, коли в енергосистемі виникає дефіцит потужності та необхідне розвантаження мереж, щоб уникнути аварійних ситуацій. Сподіваємося, що під час наступного осінньо-зимового сезону застосування ГПВ не знадобиться, але дуже просимо дотримуватися правил раціонального користування електроенергією: зменшити використання енергоємних приладів у години пікових навантажень -з 08:00 до 11:00 та з 19:00 до 23:00”, – йдеться у повідомленні компанії.

З метою більш рівномірного розподілення балансу потужності споживачі розподіляються на під черги. Графіки починають застосовуватися з V черги.

Додамо, що інформація у графіку стосовно черг та адрес може змінюватися.

Графіки відключення світла у Кривому Розі

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі 17 травня змінять рух деякі тролейбуси. Також ми писали, що у Криворізькому районі російським обстрілом пошкоджений енергетичний об’єкт та поранений чоловік.

Олена Шевченко

Нагору