Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До Дня науки у Криворізькому національному університеті пройшов міський педагогічний захід під гаслом «Наука об’єднує»

Понад 700 криворізьких педагогів долучилися до роботи 30 локацій наукових лабораторій, які працювали на базі трьох закладів освіти: Криворізький державний педагогічний університет, Криворізький національний університет та Криворізький Покровський ліцей.

Відкрив захід Президент Академії гірничих наук України, професор, в.о. міського голови Юрій Вілкул: «Мені дуже приємно, що я є частиною великої команди науковців. Майже 50 років я присвятив науковій та освітянській діяльності, а тому добре розуміє проблематику галузі. Третій рік йде війна, але освітянське життя у Кривому Розі не зупиняється: діти навчаються, проходять науково-дослідницькі заходи, інтелектуальні конкурси, спортивні змагання різних рівнів. Другий рік поспіль у нашому місті для криворізьких освітян проходять наукові міські заходи до Дня науки. І не випадково майданчиком для їх проведення обрано КНУ. Це – один з найбільших та найпрестижніших вишів міста. Співпраця з партнерами з Фінляндії, Польщі, Франції, Бельгії, Австрії, Канади, Туреччини дає змогу університету бути конкурентоспроможним не тільки в Україні, а й за її межами. Крім того, Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського приєднається до КНУ як структурний підрозділ. Це дасть змогу зберегти та максимально ефективно використати інфраструктуру, науковий та освітній потенціали Донецького університету, створить потужний університетський центр у місті та поліпшить якість підготовки фахівців», – зазначив Юрій Вілкул.

Учасники своєрідного наукового «пікніку» «Наука об’єднує» мали змогу ознайомитися з науковими студіями від викладачів Криворізького національного університету; відвідати майстер-класи від учителів та викладачів-філологів закладів загальної середньої й вищої освіти (на базі Криворізького Покровського ліцею) та презентаційні локації від викладачів Криворізького державного педагогічного університету. Науково-педагогічні працівники підготували 30 локацій, де вчителям запропонували новітні технології, продемонстрували авторські проєкти, інтерактиви, практикуми, лайфхаки бізнес-грамотності, поділилися секретами ефективного навчання основ програмування, застосування новітніх цифрових технологій, тощо. Ректор Криворізького національного університету, Микола Ступнік сказав: «Ми живемо в часи випробування,  які спонукають нас, освітян, до пошуку нових форм  роботи. Змінюються педагогічні підходи. І  такий захід, формат спілкування, дасть змогу  кожному з нас трансформуватися, розвиватися».

Участь у пікніку взяли заступники директорів, учителі, практичні психологи та соціальні педагоги, логопеди, керівники гуртків закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти. «Сьогодні сучасні тенденції в освіті направлені на поєднання двох суб’єктів освіти – закладів загальної середньої та вищої освіти. Ми багато робимо для підвищення рівня викладання і навчання у криворізьких школах, щоб діти мали змогу отримувати якісні знання. У межах співпраці міста з Великим Герцогством Люксембург будуть реалізовані проєкти, спрямовані на підтримку технічної освіти, успішне працевлаштування в рідному місті молоді, отримання знань, що відповідають реальним потребам ринку праці. І це є дуже важливим для нашого промислового регіону»,- підкреслив Юрій Вілкул.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору