Інформатор Кривий Ріг

ПРЕС-РЕЛІЗИ

Відкриваємо сезон барбекю: ТОП-5 рецептів для маринаду м’яса та риби

Приготування їжі на свіжому повітрі — це не лише кулінарний процес, а й своєрідна традиція для багатьох українських родин. Смажити м’ясо або рибу на вогні справа нехитра, однак навіть для приготування найпростіших страв на мангалі є свої тонкощі. І разом з VARUS ми розкажемо, як саме зробити барбекю, яке залишиться в пам’яті на довгі роки.

Перш ніж готувати м’ясо на грилі, треба обрати основу для наших страв. В супермаркетах на вибір можна придбати:

  • курку;
  • яловичину;
  • свинину;
  • баранину.

Якщо ви поціновувач риби, то радимо подивитися в сторону лосося, скумбрії, сибаса, форелі або морського окуня. Також на вогні можна приготувати креветки та кальмари. Виходить дуже смачно.

Найпопулярнішою основою для шашлику користуються курка та свинина. Рідше — яловичина та баранина. Якщо ваш вибір впав на яловичину, то радимо спробувати стейки з мармурової яловичини. Таке м’ясо після смаження залишається дуже соковитим.

Для барбекю зі свинини можна обрати ребра чи шию. Це м’ясо виходить дуже ніжним та ароматним. Для баранини теж краще обирати м’які частини тіла — спинку чи стегно.

Птиця ідеально підходить для смаження на грилі, але потрібно бути уважним і пильнувати, аби не пересмажити та не пересушити це м’ясо. А щоб цього не сталося потрібно правильно замаринувати нашу курку.

У найближчому супермаркеті VARUS та на VARUS.UA ви знайдете все необхідне для приготування справжнього кулінарного шедевра на свіжому повітрі. Тим паче, що з 1 по 31 травня діють акційні пропозиції на товари для гриля.

Ідеальний маринад для ідеального барбекю

Перед тим, як починати смажити м’ясо, потрібно його ретельно підготувати. Для цього нам необхідно приготувати маринад, який зробить м’ясо смачним, ароматним і соковитим. Всі наші рецепти розраховані на 1 кілограм м’яса.

 Маринад на мінералці

Дуже популярний метод маринування продуктів. Для цього нам знадобиться: кілограм м’яса, літр сильногазованої мінералки (важливо брати звичайну столову), по одній чайній ложці чорного перцю горошком та солі, дві цибулини. Можна за бажанням додати ще свіжої зелені.

М’ясо кладемо у миску і нарізаємо цибулю кільцями. Ретельно натираємо м’ясо. Потім додаємо сіль, перець, зелень і заливаємо все мінералкою. Витримуємо не менше однієї години.  

Томатний маринад 

Для цього маринаду нам знадобиться трохи більше часу. Беремо пів літра томатного соку, 3 цибулини, 100 мілілітрів яблучного оцту (важливий нюанс, столовий оцет —  не підходить), половину чайної ложки мускатного горіха, коріандру, чорний перець.

М’ясо ріжемо на шматочки, натираємо сумішшю з чорного перцю, мускатного горіха та коріандру. Цибулю нарізаємо кільцями і кладемо в каструлю. Весь маринад заливаємо томатним соком і яблучним оцтом. Маринуємо не менше 10 годин.

Кефірний маринад

Для цього рецепту нам знадобиться пів літра кефіру. Бажано купувати жирністю не більше 2,5%. Також для маринаду нам знадобиться: пів кілограма цибулі, чайна ложка хмелі-сунелі та 10 горошин чорного перцю.

Цибулю ріжемо кубиками, змішуємо з хмелі-сунелі і сіллю. М’ясо перетираємо з цією сумішшю, заливаємо кефіром та вимішуємо руками. Тримаємо мінімум 2 години в холоді. Такий маринад дуже добре підходить для свининияловичини та курятини.

Винний маринад

Цей вид маринаду ідеально підходить для яловичини. Беремо пів літра сухого червоного вина, дві цибулини, чайну ложку солі та половину чайної ложки чорного меленого перцю. Цибулю ріжемо кубиками й ретельно розтираємо з м’ясом. Додаємо перець, сіль і вино. Залишаємо це все на ніч.

Маринад з ківі

Цей вид маринаду розм’якшує волокна м’яса та ідеально підходить до жорсткого м’яса. Для приготування маринаду нам знадобиться 3 ківі, чайна ложка меленого чорного перцю, пучок петрушки та одна цибулина.

З ківі знімаємо шкірку і перетираємо на тертці чи в блендері. Беремо пучок петрушки і не дуже дрібно його мелемо, цибулю ріжемо півкільцями. М’ясо приправляємо перцем, перемішуємо з ківі, цибулею і зеленню. Залишаємо на одну годину.

Усі необхідні продукти для маринадів та товари для гриля ви можете придбати в супермаркеті VARUS. Ідеальним до барбекю доповненням стануть дрова з фруктових дерев. Вони нададуть вашим стравам неповторного аромату.

Рекламний матеріал

Нагору