Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

10 мільйонів гривень на перевезення військових: у ТЦК прокоментували результати закупівлі

Дніпропетровський обласний ТЦК та СП оголосив тендер на нерегулярні пасажирські перевезення військовозобов’язаних. Сума тендеру склала 10,8 мільйона гривень. Ця тема обурила населення.

Відповідний тендер опублікований на сайті держзакупівель Prozorro. Участь в тендері взяли дві приватні фірми. Служба зв’язків з громадськістю Дніпропетровського обласного центру комплектування та соціальної підтримки прокоментувала заявлену суму тендеру.

У соціальних мережах певного поширення набула інформація щодо тендеру у системі «Прозоро» (Prozorro) на закупівлю послуги «Нерегулярні пасажирські перевезення», замовником якої є Дніпропетровський обласний центр комплектування та соціальної підтримки. Мешканців обурила заявлена сума на перевезення.

«Такий тендер дійсно відбувся відповідно чинного законодавства у сфері публічних закупівель з чітким дотриманням вимог нормативно-правової бази. Переможець відповідно до оприлюднених електронною системою публічних закупівель Prozorro даних був визначений 8 травня», – йдеться на сайті ТЦК.

У ТЦК припустили, що дані заяви – це вороже ІПСО. Ворог намагається внести розбрат в суспільство України.

«Спроби негативних інтерпретацій самого факту публічної закупівлі послуги територіальним центром комплектування, ініційовані ворожими медійними ресурсами, явно свідчать про намагання російської пропаганди використовувати для відпрацювання своїх бюджетів будь-які інформаційні приводи, незважаючи на недолугість кінцевого результату», – пояснили працівники ТЦК.

Олена Шевченко

 

Нагору