Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Може вбити за два дні: де в Україні розташований найнебезпечніший об’єкт у світі

В світі є об’єкти, який може вбити людину, навіть коли декілька хвилин на нього дивитися. Розташований він в Україні. Називається “Чорнобильська слонова нога”. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на британську щоденну газету “Daily Mai“.

Як пише газета: ” Це може здатися надприродним, але є один цілком реальний об’єкт, настільки смертоносний, що навіть дивлячись на нього, людина може одразу померти.

Ця смертоносна загадка являє собою шматок застиглої лави шириною 2 метри, який утворився з розплавленого ядра Чорнобильського ядерного реактора”.

Відомо, що 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталася найгірша ядерна катастрофа в історії людства.

Реактор вибухнув та став ьнастільки гарячим, що сталь і бетон, які використовувалися для захисту активної зони, розплавилися в радіоактивну лаву.

Пробиваючись крізь труби та бетон реактора № 4, матеріал захоплював більше компонентів, змінюючись і перетворюючись на складну суміш радіоактивних елементів.

Коли аварійні бригади намагалися стримати радіацію, вони виявили, що камера під реактором стала одним із найнебезпечніших місць на планеті.

Шматок застиглої лавоподібної маси шириною 2 метри, яка утворився з розплавленого ядра отримав назву “Чорнобильська слонова нога”. У 1986 році вона випромінювала приблизно в 1000 разів більше рентгенів, ніжпотрібно для розвитку раку.

Наразі після 30-секундної в одному приміщенні зі “сооновою ногою” у людини з’являється втома й запаморочення протягом тижня.

Через дві хвилини у клітинах організму почнеться кровотеча, а через чотири хвилини –  блювота, діарея та лихоманка.

Нарешті, лише через п’ять хвилин відвідувач майже напевно помре через два дні.

Через інтенсивне випромінювання було зроблено лише кілька фотографій слонячої ноги. Навіть зараз, майже 40 років після розплавлення, входити в кімнату з цим предметом може бути смертельно небезпечним.  Тому  існує лише декілька фото цього моторошного  предмету. Загроза може зберігатися ще декілька столітть.

Раніше Інформатор писав про те, що робити під час ядерної атаки по Україні. Також повідомлялося про те, що уразі катастрофи на Запорізькій АЕС евакуюють жителів Запорізької, Херсонської та Дніпропетровської областей.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору