Кривий Ріг До сайту

Смачне та ситне блюдо для непростих часів: готуємо картопляний пиріг

У кожної господині бувають часи, коли у холодильнику майже нічого не залишилося, а зарплатню ще чекати та чекати. А щоб і їх пережити смачно, є особливо економні рецепи приготування страв. Вони не потребують м’яса и зроблені з найпростіших продуктів.

Реклама

Інформатор пропонує спекти ситний та смачний картопляний пиріг, адже картопля завжди виручала українців при скруті.

Картопляний пиріг

Реклама

Продукти

Приготування

Очищену картоплю зварити в каструлі до готовності. Після приготування воду злити в окрему ємність, але не позбавлятися її. Саму ж картопля розім’яти в комкувате пюре. Після цього знову залити картоплю бульйоном, дорозминати грудочки і залишити остигати до кімнатної температури.

Реклама

У суміш, що вийшла, всипати сіль і дріжджі, заправити ложкою рослинної олії, ретельно перемішати. Потім за кілька кроків засипати попередньо просіяне борошно, не припиняючи перемішувати вміст посудини.

Тісто, що вийшло, рівномірно розподілити по змащеному вершковим маслом деку. Зверху посипати тертим сиром. Зачекати 10 хвилин, доки спрацюють дріжджі. Після цього відправити на півгодини в розігріту до 250 градусів духовку.

Справу зроблено, пишний та смачний картопляний пиріг готовий. До нього можна подати будь який салат чи соус. Смакота!

Реклама

Раніше Інформатор писав про те. як приготувати картопляно-цибулеву запіканку по-єврейськи. Також ми писали про те, як приготувати картопляно-сирний хліб.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Реклама

Олена Шевченко