Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“АрселорМіттал Кривий Ріг” запускає в роботу другу доменну піч: комбінату терміново потрібні робітники

Протягом поточного тижня, до 21 квітня, “АрселорМіттал Кривий Ріг” запускає в роботу ще одну доменну піч, а на наступному планують – дві коксові батареї, які були на простої. Це вперше з початку повномасштабного вторгнення на комбінаті знову запрацюють дві печі. Тому комбінат шукає співробітників.

Про це на прес-конференції розповів генеральний директор “АрселорМіттал Кривий Ріг” Мауро Лонгобардо,  – передає Інформатор.

Попри війну, складну ситуацію з кадрами та постійними атаками на енергосистему Дніпропетровщини, зокрема у лютому 2024 року ворог атакував дві підстанції, які живлять підприємство, “АрселорМіттал Кривий Ріг” продовжує розширюватися і вводить в роботу ще одну доменну піч та нарощує виробництво.

“Ми розуміємо всі ризики, та не виключаємо, що щось може статися завжди. Але наша компанія і наше підприємство не може працювати довгий час лише з однією доменною піччю. Розмір нашого заводу потребує відповідного виробництва, щоб бути конкурентоспроможні на ринку“, – сказав Мауро Лонгобардо.

Щоб досягти максимальних виробничих потужностей, металургійному комбінату необхідні фахівці. Зокрема, першочергово шукають електриків, водіїв локомотивів, водії великих вантажівок.

Після початку повномасштабного вторгнення виробництво скоротилося до 30% потужностей, тому частина працівників була на вимушеному простої та отримували частину заробітної плати. Але навіть повернувши всіх співробітників, які не були залучені до роботи, підприємство потребує близько 1000 фахівців. До того ж, працівники необхідні терміново.

“Ми розробляємо нову систему, щоб зберегти співробітників та приваблювати нових. Ми також розуміємо, що багато з працівників були тривалий час на простої тому їм платили 2/3 частини зарплатні. Але зараз усі будуть на роботі і по зарплатні у нас більше не буде такої проблеми. Всі будуть отримувати повну зарплатню”, – пообіцяв Мауро Лонгобардо.

Працівникам також пропонують перекваліфіковуватися і навчатися новим професіям, які терміново необхідні комбінату. Так керівництво намагається зберегти своїх працівників.

“Моя мета до кінця 2024 року мати 100% потужностей гірничого виробництва і стабілізувати виробництво готової продукції з двома повними доменними печами“, – додав гендиректор “АрселорМіттал Кривий Ріг”.

Раніше Інформатор повідомляв, що на “АрселорМіттал Кривий Ріг” проводять навчання рятувальники. Також ми розповідали про нове хвостосховище “Третя карта”, яке побудували.

Олена Шевченко

Нагору