Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Реанімація лікарні імені Мечникова отримала обладнання останнього покоління від «АТБ» та партнерів

Дніпровська обласна клінічна лікарня ім. Мечникова є одним з найстаріших медичних закладів країни. З самого початку вторгнення ворога саме відома на всю країну «Мечка» стала потужним медичним хабом, де цілодобово рятують життя пораненим воїнам.

Сучасна медицина потребує не тільки фахівців високого рівня, а й чималий арсенал новітніх засобів, приладів, обладнання та видаткових матеріалів. Та саме від цього нерідко залежить чи одужає важко поранений військовий та чи зможе він повернутися до повноцінного життя. Зрозуміло, що у такій ситуації перевантаженій медичній системі країни украй необхідна підтримка відповідального бізнесу. Для лікарні ім. Мечникова такою точкою опори став найбільший ритейлер, роботодавець та галузевий платник податків України – корпорація «АТБ».

Днями чергову партію вкрай необхідного медичного обладнання отримали лікарі реанімаційного відділення № 1 обласної лікарні ім. Мечникова. Компанія «АТБ» разом із партнерами закупила та передала обладнання та видаткові матеріали вартістю у понад два мільйони гривень. Йдеться про апарат для терапії та гострого діалізу найновішого покоління «MultiFiltratePRO», сучасний набір для замісної ниркової терапії, аксесуари для гемодіалізу, набір для гемодіалізної катетерізації тощо.

«Цей сучасний апарат не просто нового покоління, а останнього покоління. Він дозволяє проводити процедури безперервної замісної ниркової терапії протягом досить тривалого часу, а також проводити плазмообмін. Це дуже важливо, адже фактично він виконує функцію постраждалої нирки. Робити це може протягом дня, двох, трьох тощо, практично не впливаючи на інші функції організму, наприклад такі, як згортання крові. Причому працює, аж до того моменту, коли функція нирки остаточно відновиться. Потреба у такому обладнанні стоїть дуже гостро, адже у нас лікуються тяжкі пацієнти, терапія яких вимагає саме тривалого безперервного діалізу. Видаткові матеріали для такої терапії значно дорожчі, але й більш ефективні у складних випадках» – каже завідувач реанімації № 1 клінічної лікарні ім. Мечникова Дубина Володимир Миколайович.

Протягом двох років війни перше реанімаційне відділення «Мечки» прийняло більше 6 тисяч поранених, у тому числі й найбільш тяжких. За цей час медики провели 1684 сеанси замісної ниркової терапії. З новим апаратом, який «АТБ» придбала на кошти, які під час благодійного марафону до 30-ї річниці компанії були перераховані партнерами у якості подарунка, цей процес стане більш ефективним, а також наблизить вітчизняну медицину до найвищих європейських стандартів надання невідкладної допомоги.

Нагадаємо, це вже друга з початку року передача медичного обладнання лікарні ім. Мечникова. У січні у партнерстві «АТБ» з Райффайзен було закуплено та передано медикам Електрохірургічний блок, Ендоскопічний процесор, Відеогастроскоп, Відеоколоноскоп, Гістеропомпу тощо загальною вартістю у 3 млн грн.

Загальна ж сума благодійної допомоги від «АТБ» Збройним силам, добровольчим формуванням, волонтерським організаціям, рятівникам та медичним установам вже подолала відмітку у 1,5 мільярда гривень.

Медичне обладнання для реанімаційного відділення № 1 обласної лікарні ім. Мечникова

Компанія «АТБ» разом із партнерами закупила та передала обладнання та видаткові матеріали на понад 2 млн грн

Партнерський матеріал

Нагору