Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Сусідські поради ледь не вбили містянку: у Кривому Розі у жінки в горлі застрягла ложка

У Кривому Розі жінка відчула біль у животі і замість того, щоб звернутися до лікаря пішла за порадою до сусідки. На жаль, поради подруги ледь не коштували жінці життя. На щастя, медики “швидкої” терміново прибули на допомогу постраждалій. 

4 квітня до “швидкої” зателефонував схвильований чоловік, який навіть одразу не зміг назвати адресу, де була потрібна. Лише сказав, що застрягла ложка в горлі, – повідомляє Інформатор із посиланням на пост медика Тетяни Романчук.

Через 9 хвилин медики вже прибули на виклик. Вони побачили, що хвора жінка сиділа на стільці, а з рота йшла кров.

Виявилося, що жінка відчувала дискомфорт в животі та звернулась до сусідки, яка порекомендувала викликати блювоту шляхом натискання на корінь язика пальцем. Вона спробувала, але нічого не вийшло, тому сусідка доповнила свою пораду тим, що треба надавити ложкою і тим самим викликати блювотний рефлекс.

Жінка так і зробила, поклавши ложку на корінь язика, вона викликала ковтальний рефлекс і проковтнула її . Диханню ложка не заважала тому жінка зателефонувала чоловіку, якого в той час не було вдома і повідомила, що з нею трапилась біда. Чоловік швидко приїхав та “не розгубився” – взяв плоскогубці та витягнув ложку з горла.

Ложку дістали, але у жінки розірваний язик та пошкоджені мигдалики. Їй надали екстрену медичну допомогу та госпіталізували до щелепно-лицьової хірургії.

“Не слід слухати порад сусідів, вони можуть привести до незворотних наслідків”, – наголошують медики.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Дніпрі врятували бійця, якому куля застрягла у горлі. Також ми писали, що у Кривому Розі дівчинка зламала пальці на каруселі.

Олена Шевченко

Нагору