Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

О. Вілкул: В Кривому Розі для обговорення нових проєктів пройшла Координаційна нарада з міжнародними та українськими гуманітарними організаціями

У нараді взяли участь понад 20 міжнародних та національних неурядових гуманітарних організацій та фондів Завдяки співпраці Ради оборони Кривого Рогу та міськвиконкому з міжнародними партнерами у місті успішно реалізуються десятки гуманітарних проєктів. Партнери бачать дієвість співпраці проєктів, а тому кількість напрямів та обсяги допомоги збільшуються.

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул сказав: «Для залучення додаткових ресурсів, для відновлення та розвитку Кривого Рогу зміцнюємо стосунки з міжнародними та українськими гуманітарними організаціями. Ми співпрацюємо в режимі 24/7. І завдяки цьому місто має довіру та підтримку від наших партнерів».

Неля Заблоцька-Сєннікова, спеціаліст Управління Організації Об’єднаних Націй з координації гуманітарних справ (УКГС ООН) подякувала міській владі за співпрацю. Мета координаційної зустрічі – узгодження діяльності учасників, відпрацювання механізмів співдії, сприяння обміну інформацією, забезпечення моніторингу та оцінки ситуації для забезпечення допомоги тим, хто її дійсно потребує.

Заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін зазначив: «Навіть в умовах війни разом з партнерами ми реалізовуємо та розробляємо проєкти довгострокових та сталих рішень, створюємо плани розвитку. Основою нашої успішної співпраці є відкритість, прозорість, підзвітність, довгостроковість, комунікація та координація зусиль для ефективного використання ресурсів».

Мілютін повідомив партнерам про Адресну електронну систему обліку допомоги, реалізовану у Кривому Розі через “Картку криворіжця” та «Гостьову карту», яку отримують ВПО. Представники гуманітарних організацій отримали актуальний перелік  нагальних потреб міста. Серед найгостріших – підтримка людей, які постраждали від ракетних обстрілів; допомога ветеранам та їх родинам.

Ще один напрям співпраці – це сфера водо- і теплозабезпечення. Йдеться зокрема, про заміну труб та іншої інженерної інфраструктури, що постаждала в місті через руйнування росіянами Каховської дамби. Також серед пріоритетів – забезпечення якісної, безпечної та інклюзивної освіти; надання жителям міста психосоціальної підтримки; розвиток сімейних форм виховання; підтримка молодіжних ініціатив, розвитку підприємництва та інше.

Звертаючись до міжнародних партнерів, заступниця начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Ірина Грицай зазначила: «Ми бачимо, що у кожній сфері потрібна ваша підтримка та допомога. Якщо повернутися до питання внутрішньо-переміщених осіб, то на сьогоднішній день у області перебуває маже 400 тисяч ВПО, 80 тисяч з них – в Кривому Розі. Наголошую на тому, що Дніпропетровщина – це єдина область яка прийняла найбільшу кількість внутрішньо-переміщених осіб. І відтак навантаження на будь-які сфери життєдіяльності досить велика».

Також учасники наради ознайомились з презентацією програми Міжнародної організації з міграції (МОМ) по реінтеграції ветеранів «Шлях стійкості». Віолетта Лобачова, координаторка МОМ, сказала: «Ми скеровуємо нашу допомогу не лише на ветеранські організації, але так само і на громади, в яких ветерани та їхні родини проживають».

У координаційній зустрічі, зокрема, взяли участь представники: Міжнародної організації з міграції (МОМ), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Дитячого Фонду ООН UNICEF, Save The Children in Ukraine, ACTED, Israel Aid, People in need, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (UNDP), International Medical Corps, ZOA, БФ «Слов’янське серце», ГО «Проліска», БФ «Право на захист» та інші.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору