Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Артем Гагарін розповів, у якій країні гратиме ФК “Кривбас” в єврокубках

ФК “Кривбас” вдало зіграв сезон в Українській Прем’єр-Лізі. Наразі криворізький футбольний клуб займає друге місце у турнірній таблиці УПЛ. Тому кривбасівці зберігають хороші шанси, аби представити Україну у єврокубках. 

Про плани криворізького клубу у разі виходу у єврокубки розповів віцепрезидент футбольного клубу Кривбас Артем Гагарін в ексклюзивному інтерв’ю Інформатор Спорт, – передає Інформатор Кривий Ріг.

В разі виходу до єврокубків, Кривбас може зіграти міжнародні матчі у Німеччині. Адже проводити матчі європейських змагань в Україні наразі неможливо, з міркувань  безпеки.

“Наразі ми дивимося та конкретно опрацьовуємо варіанти із Німеччиною. По-перше, ця країна близька по духу. Багато є промислових міст, таких як Кривий Ріг. Багато є схожих історій. У нашого клубу така історія: він зник, потім на базі Гірнику відбувся ренеймінг і у цьому клубі ми зібрали усю історію криворізького футболу. Зараз багато топових клубів Німеччини проходять період, у якому вони змушені грати десь у третій лізі. І це теж для них момент, де ми можемо стати для них промінцем, який символізує, що все буде добре. Нехай через сім років, але все буде добре, як у Кривбасу”, – розповів Артем Гагарін.

Також українські футбольні клуби, які грають у єврокубках мають переносити свої матчі чемпіонатів України. Все це пов’язано із роз’їздами українських клубів для проведення матчів на стадіонах Європи. Віцепрезидент Кривбасу Артем Гагарін вважає, що у період воєнного часу усі клуби, які представляють Україну на міжнародній арені, мусять прийняти умови історичного періоду, у якому перебуває зараз Україна.

“Стосовно логістики. В країні війна. Якщо ти не приймаєш ці умови, то навіщо тоді виходити на поле та брати участь у змаганнях? Щоб потім жалітися? Чи, як-то кажуть, карта сльозу любить? Я розумію, що це історія така, якщо не поплачешся, то не буде тобі фарту, але це таке. Тоді ще Вернидуб казав, що коли ми будемо в таких же умовах, як і ви, то ми не будемо переносити матчі. Тому що переноси матчів – це взагалі жах. Я не знаю, як зараз будуть дограватися усі ці тури, які залишилися. Щільність матчів буде колосальна. А ще щось можемо не дограти, а ще щось може статися.

Переноси матчів – це зло нашого футболу. Якщо це не через повітряну тривогу… І знову ж таки, це не про фейр-плей, виходить, що умови не для всіх однакові. Тому ми за конкурентну боротьбу, щоб в ній все вирішувалося на поле”, – зазначив Гагарін.

Раніше Інформатор повідомляв, що на війні загинув колишній гравець ФК «Кривбас». Також ми писали, що двоє співробітників ФК “Кривбас” зникли у Європі та не повернулися в Україну.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

 

Нагору