Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Юного криворіжця, який зламав хребет на шкільному майданчику, виписали: Владу потрібна допомога

Влада Микитюка, якому цеглина впала на хребет, виписали додому. Хлопець знаходиться у кріслі колісному. Йому потрібна реабілітація, але наразі робити її неможна. Школяр має ще 4 місяці відновлюватися після операцій.

Повідомляє Інформатор із посиланням на ДЮСШ «Кривбас-84».

Життєрадісний юний футболіст отримав серйозну травму спини, коли грав на подвірʼї школи. Йому на спину впала цегла з аварійної будівлі. На жаль, і досі адміністрація закладу не ліквідувала споруду. А на майданчику біля неї все ще грають діти.

Постраждалому Владу зробили операцію на хребті у Дніпрі.

11 березня під час ранкового огляду лікарі вперше посадили Влада у візок, в цей же день по документах його було виписано для повторної госпіталізації для проходження реабілітації.

З 11 по 20 березня він проходив ранню реабілітацію. Кожен день до нього приходив реабілітолог, вчив їздити на візку та робити вправи, щоб його тіло було в тонусі.

20 березня Влада перевезли з Дніпра у Кривий Ріг до КПЦ “Криворізька міська лікарня 16”, дитячого неврологічного відділення. Він був переведений та виписаний з діагнозом: “Повне ушкодження грудного відділу спинного мозку. Перелом грудного відділу хребта, рівень Th11 i Th12”.

За період, що Влад перебував у лікарні, його родина була у пошуках реабілітаційного центру. В Україні дуже багато закладів для реабілітації, але з такою важкою травмою знайти їх дуже важко. За рекомендацією людини, яка у своєму житті потрапила в схожу ситуацію, вони звернулися до РЦ “Spine центр” у місті Черкаси. Поспілкувавшись з реабілітологом, родині пояснили що проходити реабілітацію ще зарано. Після встановлення металоконструкції (операція пройшла 16 лютого) повинно пройти як мінімум 4 місяці, щоб все добре загоїлося, а вже потім починати реабілітацію.

26 березня Влада виписали додому, тепер він очікує на реабілітацію. По рекомендації лікарів він потребує спеціальні засоби для самообслуговування та догляду: стілець – туалет, функціональне ліжко, памперси, противопролежневий матрац, корсет.

Під своє крило юнака взяли Юрій Понькін та Олександр Хомич. Проте їх обурил, що в лікарні хлопцю не пояснили елементарні побутові речі, які через травму повністю змінилися для хлопця.

«Блін, двоякі відчуття. 13 років хлопцю. Поліз собі за м’ячем на закинутий тир. Територія школи. Тир швиденько знесли, справа типу відкрита (типу), від міста дуля. Медицина — ми з Александр Хомич по 20 років після травми — ніхера не змінилося. Виписали з катетером в пісюні, жодних знань/порад/напрямків не надали. Дивилися ми, слухали і бошки чухали – ну як так» – дивується Юрій.

Також на допомогу відгукнулися представники ФК «Кривбас». Всі сподіваються, що Влад зможе повністю відновитися і грати у свій улюблений футбол.

«Ззавдяки Артем Гагаріну у Влада тепер є ми. Насипали трохи власних знань на перший час, дай Бог, щоб відновився та далі без нас. А поки, хлоп у надійних руках, вогник у очах є, поряд батько-ветеран і ФК «Кривбас» Кривий Ріг», – написав Юрій Понькін.

Збір на лікування та реабілітацію Влада триває. Для тих хто хоче долучитися, ось реквізити його батька: ПУМБ: 5355 2800 2478 5220 (Віктор)

Пряме посилання на реквізити.

Виписка з діагнозом Влада

Виписка від 11 березня

Виписаний епікриз

Хлопцю мають призначити соціальну допомогу на 5 років

 

Олена Шевченко

Нагору