Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

«Прозорі» тренінги, посівна та допомога від міжнародних партнерів: в ОВА розповіли про головні події тижня

Для фахівців, які опікуються закупівлями, організовують серію тренінгів у новому форматі. Майже всі райони області вже розпочали посівну. А чеські партнери планують підсилити підтримку регіону.

Про це розповів перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

«Підвищуємо обізнаність фахівців, які опікуються закупівлями. Минулого тижня відбувся черговий тренінг. До нього приєдналися понад 400 учасників. Говорили про нюанси проведення аукціонів. Практику антимонопольного комітету і судів. Відповідальність для тих, хто порушує закон», – зазначив Володимир Орлов.

Перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов

За його словами, такі освітні зустрічі будуть продовжуватися. Вже запланували серію тренінгів «Закуповуй прозоро». Під час інтенсивів будуть розглядати окремі теми – медикаменти, транспорт, енергоносії.

«Учасники зможуть підвищити свою кваліфікацію, отримати відповіді від практиків, виявити власні помилки, – наголосив перший заступник очільника області. – Все це робимо для того, аби підготовка до торгів була грамотною. А отже – державні кошти використовувалися раціонально. За цим слідкує робоча група «Прозорість та підзвітність».

Вже запланували серію тренінгів «Закуповуй прозоро»

Також на початку березня в області стартувала посівна ярих культур – це раніше, ніж у минулому році. В поле вже вийшли аграрії шести районів. Всіх, окрім Дніпровського.

«Всього пшеницею, ячменем та бобовими культурами засіяли майже 16 тис. га. Ще на площі понад 600 тис. га зростають озимі. Майже на 10% більше, ніж у попередньому періоді», – розповів Володимир Орлов.

На початку березня в області стартувала посівна ярих культур

Дніпропетровщину відвідала велика чеська делегація. У ній – Посол Чехії в Україні Радек Пех, гендиректор Міністерства охорони здоров’я Радек Поліцар. А ще – тамтешні компанії, які працюють в сфері медицини. Цій темі і присвятили візит.

«Зокрема, зібрали міжнародну конференцію. Долучилися 40 іноземних організацій. І представники медзакладів регіону. Говорили про потреби Дніпропетровської області. Яка допомога необхідна найперше», – сказав Володимир Орлов.

Дніпропетровщину відвідала велика чеська делегація. У ній – Посол Чехії в Україні Радек Пех

Відомо, що цього року чеські партнери хочуть підсилити підтримку. Сприятимуть і залученню коштів інших донорів.

Минулого тижня Дніпропетровщина пережила масовану атаку – пошкоджені енергетичні об’єкти. Продовжувалися удари по цивільній інфраструктурі. Загалом постраждали 10 людей. Натомість ППО збила над регіоном понад чотири десятки повітряних цілей – БпЛА та ракет.

 

Нагору