Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На війні загинув молодий телеоператор з Кривого Рогу Микола Оранський: щемливі історії про хлопця

22 березня 2024 року під Роботиним загинув криворіжець Микола Оранський. Хлопцю було лише 24 роки. Він був добровольцем і приєднався до лав ЗСУ у січні 2023 року.

Повідомляє Інформатор із посиланням на сторінку інформагенства hromadske.

Микола Оранський із позивним “Каштан” був оператором БПЛА у 118 окремій механізованій бригаді.

Незважаючи на те, що хлопець за освітою шахтар, він не уявляв своє життя без телебачення. У Кривому Розі Микола працював режисером на телеканалі “Перший Міський”, телеоператором на ТРК “Рудана”. Згодом переїхав до Києва і працював інженером телевізійної студії незалежного медіа hromadske.

HR-директор hromadske на згадку про Миколу Оранського опублікував його лист-самопрезентацію, який хлопець склав претендуючи на роботу.

“Привіт. Всі називають мене Нільс. Я народився у Кривому Розі у далекому 1999 році. Майже 20 років жив, вчився і працював саме там аж поки не набридло. За освітою я шахтар, але не уявляю життя без телебачення. Звісно, по інший бік ефіру. Я люблю подорожувати, темне пиво і музику. Щороку я на тиждень забуваю про цивілізацію і їду на Тернопільський іподром волонтером на фестиваль “файне місто”. Не люблю я халву, борщ без м’яса і писати щось про себе”.

Побратими згадують Миколу у соцмережах.

“Каштан 200. Шість букв, три цифри. Ось таке скупе повідомлення в одному зі своїх військових чатів, я побачив. Як так? Чому? Де? Коли? Як? Хоча відповідь на більшість цих питань ти і так знаєш, нюанси не такі вже і важливі. Можеш видавити з себе в чат, дурнувате “Забрали?”. А далі ступор. Ні, це не перший друг якого я втрачаю на війні, але якось воно… тут я дового думав, але не можу підібрати слова. Ми закінчуємось… У голові в хаотичному порядку виринають… знайомство, якісь рандомні діалоги, остання розмова, музика (Колябон був одним з небагатьох у кого я міг запитати, а шо це за композиція), та противнюча кава за 30 км від фронту. Так от, Нильс Оранський я впевнений, що ти потрапив до свого Раю, а там 110% зараз триває якийсь крутецький фестиваль. Він триватиме вічно і тобі завжди буде 24. Друже, мав честь бути знайомим з тобою”, – написав побратим Олександр Кіріліков.

Про свою історією дружби з Миколою Оранським розповіла Яна Шипухіна.

Сподіваюся, після смерті ти потрапиш на той літній фестиваль просто неба. Доля звела нас коли я тільки закінчила школу і мені стукнуло 17, а тобі 18. Я пам’ятаю як 7 років тому після заручин Рубцових ми танцювали зі складу до ватри і співали “тримай мене міцно”. Вона стала гімном нашої дружби, але ти більше не тримаєш. За стільки років нашої дружби ми ділились всім і я завжди знала, що можу довірити тобі усе, а мої секрети ти таки забираєш з собою в могилу. Разом ми завжди були щасливими і молодими не дивлячись на те, яким гімном нас годувала доля. І можна було б писати багато різних гарних слів, але гарні слова в голову не лізуть. Інстаграм не придумав формату постів де б влізли всі наші фотки і спогади, але багато з них я залишу собі, виходить тепер всі вони залишились тільки мені. Я мріяла, шо коли ми виростемо, то нашою тусовкою ми будемо разом подорожувати і побудуємо ше не один фестиваль. Але коли ми виросли, то подорожуємо тільки на похорони, а наші спільні фотки перетворились на смертельний адвент-календар”, – написала подруга Миколи.

За даними Інституту масової інформації, Микола Оранський став 75 медійником, що загинув унаслідок російської агресії проти України.

Раніше Інформатор повідомляв, що рятуючи побратимів, загинув робітник Північного ГЗК. Також ми писали про загибель на війні викладача криворізького коледжу.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору