Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На водоймах Криворізького району почне діяти нерестова заборона

З 1 квітня 2024 року в Дніпропетровській області розпочинається нерестова заборона на вилов риби та інших водних біоресурсів. Ії тривалість відрізняється в залежності від водойми. Але порибалити все ж можна.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровський рибоохоронний патруль, з 5 по 13 червня на Дніпровському водосховищі починає діяти нерестова заборона. У Кам’янському водосховищі вона триватиме з 8 квітня по 16 червня. У всіх інших водосховищах – з 1 квітня по 9 червня, на всіх річках в межах Дніпропетровської області – з 01 квітня по 20 травня, а у інших придаткових водоймах річок – з 01 квітня по 30 червня.

Під час нересту дозволяється рибалити виключно вудками з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою. Рибалити можна з берега за межами нерестовищ. Норма вилову – 3 кілограми та 1 шт.
Крім того у даний період забороняється добування водних живих ресурсів, зокрема раків.

Порушення цих заборон карється штрафами від від 34 до 680 грн.

Якщо ж незаконне рибальство завдало істотної шкоди державі, штрафи складатимуть від 17 000 до 51 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні вводять нерестову заборону на вилов щуки. Також повідомлялося про ліміти на вилов риби.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору