Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Ворог прокладає маршрути через житлові квартали – Лукашук прокоментував атаку по Кривому Рогу

Наліт “Шахедів” на Кривий Ріг 18 березня показав, шо загарбники прикриваються міською забудовою. Росіяни навмисно прокладають маршрути польоту дронів-камікадзе таким чином, щоб вони проходили над житловими кварталами. Це збільшує загрозу для мешканців.

Повідомляє Інформатор із посиланням на голову Дніпропетровської облради Миколу Лукашука.

Вибір подібних маршрутів ускладнює процес перехоплення безпілотників мобільними групами. Особливо зважаючи на те, що “Шахеди” підлітають до міст на наднизьких висотах.

“Якщо чуєте шахед, який пролітає над вашим будинком, або бачите його – обов’язково зателефонуйте в поліцію та повідомте місце, час прольоту та напрямок, в якому полетів дрон. Це суттєво допоможе нашим захисникам”, – додає очільник Дніпропетровської облради.

Зважаючи на безжальність ворога, який не гребує нічим, мешканців вкотре закликають переходити в укриття під час загрози з повітря. Дбайте про безпеку і бережіть себе та своїх близьких.

“Розумію, що багато хто не йде в укриття або паркінг. У когось цього укриття немає поруч. Тому, коли Повітряні сили повідомляють про небезпеку, не ігноруйте деякі прості рекомендації, навіть якщо ви вважаєте, що безпечне місце знаходиться далеко. Пам’ятайте про правило двох стін і не перебувайте біля вікон під час тривоги. Відстань і стіни можуть врятувати життя”, – нагадує Лукашук.

Раніше Інформатор повідомляв, що росіяни влучили у дев’ятиповерхівку у Кривому Розі. Також ми писали, скільки людей вбили росіяни під час атаки на Кривий Ріг 12 березня.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору