Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Криворіжець зі спільниками “врізався” у нафтопровід і вкрав сировини на 1,5 мільйона гривень

Учасники злочинного угрупування “врізались” у нафтопровід в Дніпропетровській та Полтавській областях і зливали сировину. Вони не тільки крали нафту, а ще й пошкодити трубопровід. Ділки злили понад 50 тисяч літрів нафти.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Нацполіцію України.

30-річний мешканець Полтавської області залучив до схеми жителів Кривого Рогу та власника нафтобази в Черкаській області.

Фігуранти приєднували в місці пошкодження трубопроводу крани високого тиску та спеціальне обладнання. Через них перекачували нафту помпою в спеціально обладнані транспортні засоби, а після — перевантажували її у бензовози і транспортували на нафтобазу в Черкаській області для подальшої переробки та продажу. Для підтримки тиску в нафтопроводі й уникнення спрацювання сигналізації заміняли вкрадене пальне простою водою.

«Бізнесмени» встигли викачати понад 50 тисяч літрів нафти на півтора мільйона гривень. Ще пів мільйона гривень становлять збитки від пошкоджень нафтових труб.

Слідчі Нацполіції провели 35 обшуків на території Київської, Дніпропетровської, Полтавської та Черкаської областей, у ході яких вилучили обладнання для перекачування нафтопродуктів та інші знаряддя пошкодження нафтопроводу. Також вилучено бензовоз з понад 12 тис літрів нафтосировини, спеціально обладнаний під її викачування «КАМАЗ» та ще дві вантажівки, які перевозили викрадене.

П’ятьох учасників злочинної групи, включаючи організатора, затримано. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За участі працівників НАК «Нафтогаз» було виявлено всі місця пошкодження нафтопроводу.

Місця, де ділки викачували нафту

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі невідомі вкрали десятки метрів тролей. Також ми писали що голові “Криворіжгазу” повідомили про підозру, через палива на понад 4,2 мільярди гривень.

Олена Шевченко

Нагору