Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Режисер з Кривого Рогу став лауреатом Шевченківської премії

Уродженець Кривого Рогу театральній режисер Іван Уривський отримав найвищу в Україні відзнаку за внесок у розвиток культури та містецтва. Його нагородили Шевченківською премією. Поставлена ним п’єса “Конотопська відьма” систематично збирає аншлаги.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пост на сторінці Уривського у Facebook.

За перший благодійний показ цого твору театрального містецтва, який пройшов у грудні 2023 року, було зібрано 1 мільйон 770 тисяч гривень, за які буде куплено 80 потужних дронів. Днями відбувся другий благодійний показ «Конотопськоі відьми», де квитки за 5000 гривень були розкуплені за півдня, і яка зібрала вже 2 мільйони 349 тисяч гривень, які будуть передані ЗСУ.

Сцена з п'єси "Конотопська відьма"

Сцена з п’єси “Конотопська відьма”

Як писали ЗМІ: “Всі театрали знають, що режисер Іван Уривський ставить лише класику, переважно українську. І Шевченківську премію йому було варто дати лише за одне це. За те, що повернув своїм молодим ровесникам імена Франка, Лесі Українки, Карпенка-Карого, Коцюбинського, Гоголя…”.

Церемонія нагородження

Цікавий збіг: Уривський народився в один день з Великим Кобзарем и саме у цей день став лауретом Шевченківської приемії.

Уривський народився в один день з Шевченко

Раніше Інформатор писав про те, щоу Криворізькому історико-краєзнавчому музеї відкрилася виставка ляльок-мотанок. Також повідомлялося про те, що мешканка Кривого Рогу з використаних боєприпасів та тубусів створює художні шедеври.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко

Нагору