Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Електромережі не витримують: в “Укренерго” розповіли про наслідки ворожих атак по Кривому Рогу

В січні та початку лютого росіяни активізували атаки на енергетичні об’єкти Кривого Рогу. Тому внаслідок пошкодження мереж “Укренерго” в місті проблеми з електропостачанням. Криворіжців закликають зменшити використання електроприладів, щоб знизити напруження в енергосистемі.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Покровський виконком.

“На жаль, резервні електромережі не витримують підвищеного зимового навантаження. Ситуація ускладняється аваріями в тепломережі, що змушує мешканців міста користуватись електрообігрівачами. Наразі енергетики НЕК “Укренерго” проводять ремонтні роботи та докладають максимум зусиль, щоб відновити нормальну роботу енергооб’єктів якнайшвидше. Щойно це буде зроблено – напруга в мережі стабілізується”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, внаслідок відсутності опалення мешканці почали більше використовувати електрообігрівачі, які перевантажують пошкоджені мережі.

“На час ремонту енергетики просять розумно споживати електроенергію: вмикати енергоємні прилади по черзі, мінімізувати навантаження на мережі в часи пік зранку та ввечері й максимально перенести споживання на ніч: бойлери, пральні машини, електрообігрів. Це дозволить уникнути аварійних ситуацій і пройти цей складний період з нормальною напругою в розетках”, – нагадують енергетики.

Раніше Інформатор повідомляв, що АТ «Криворізька теплоцентраль» відкрила цілодобову «гарячу» лінію. Також ми писали, чи були обшуки у теплоцентралі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору