Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

На Східному з каналізації дістали подушку: “рятувальна операція” тривала майже 8,5 годин

Цілі сміттєзвалища можна збирати м відходів, які дістають комунальники з каналізацій у Кривому Розі. Так, 12 лютого на Східному-1 співробітники КП “Кривбасводоканал” витягли із засміченої труби подушку у вигляді серденька. Такого “подарунка” із написом “Удачі” комунальники не очікували.

Про це повідомили на сторінці КП “Кривбасводоканал” у facebook, – передає Інформатор.

Подушку із цинічним написом “Удачі” витягли слюсарі КП “Кривбасводоканалу”  із колектора на мкр. Східному-1. Вона стала вишенькою на гігантській купі іншого сміття, одягу, ганчірок, поліетилену, вологих серветок, засобів контрацепції та особистої гігієни щедро змащеного побутовим жиром.

“Ми ще не встигли відшукати власника горезвісної червоної куртки, як інші мешканці в прямому сенсі слова підкинули черговий привід взятися за голову”, – обурюються комунальники.

Слюсарі приїхали “звільняти” від сміття колектор діаметром 40 см, який був повністю забитий відходами.

“Просто зараз візьміть лінійку, на будь-якій поверхні відміряйте 40 см і в уяві намалюйте навколо цієї лінії коло. Таким буде наш колектор діаметром 400 мм. Це доволі велика труба, яка здатна ефективно збирати й відводити стоки з густонаселеного мікрорайону. Пливли б собі біологічні відходи життєдіяльності людини прямісінько на станцію аерації, і споживачі горя би не знали. Але ні. Гуртом Східний-1 закоркував магістральний колектор так, що на ліквідацію засмічення було витрачено вісім з половиною годин”.

Подушку, та інший великогабаритний непотріб мешканці змивають не в унітаз, бо не влізе, а кидають у колодязі посеред вулиць. Але навіть були вдалі спроби змити штору в унітаз багптоповерхівки.

“Часто лунають питання, яким чином можна змити в унітаз куртку, чоботи, 3 метра поліетиленового полотна, уламки віконної рами зі склом або подушку розміром 30*40 см? Пояснюємо. Звісно, такі речі в унітаз змити майже неможливо. “Майже”, тому що був випадок, коли господиня, яка мешкала на першому поверсі, з великими зусиллями, але все ж таки змила півтораметровий тюль в туалет, чому дуже “зраділи” верхні 8 поверхів. Однак на думку недбайливих абонентів увесь непотріб можна закинути в оглядовий колодязь”, – розповідають комунальники.
Проте колодязі потрібні для можливості доступу до труб, з’єднань і запірних арматур у разі потреби, а не для сміттєзбірника. А каналізаційні труби вимагають ще більше уваги, тому на певних проміжках мають бути оглядові колодязі з так званими лотками або отворами (нагадує трубу, наполовину зрізану вздовж). Тож подолати спокусу зекономити час, не ходити до смітника, а просто викинути сміття в колодязь, можуть не всі. Речі неодмінно потрапляють в отвір, і потоком їх затягує в трубу. По мірі накопичення в трубі, сміття повністю перекриває просвіт, і воді немає куди рухатися. Або ж у зворотному напрямку; а якщо там пливе чергова порція сміття, – назовні.

Закликаємо серйозно поставитися до інформації та дбайливо користуватися каналізацією. Це наш спільний комфорт, який ми можемо забезпечувати без зайвих зусиль, просто викидаючи сміття в належне місце”, – вкотре нагадують співробітники КП “Кривбасводоканал”.

Раніше Інформатор показав, яких “страховиськ” дістають із каналізації у Кривому Розі. Також ми писали, що в каналізаційному колодязі знайшли тіло 9-річного хлопчика.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору