Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізький трамвай визнали найшвидшим в Україні

Середня швидкість трамваїв в містах України становить 13,5 км/год. Проте це не відповідає державним нормам. Адже згідно з державними будівельними нормами швидкість цього виду електротранспорту передбачає 15-20 км/год. Саме така швидкість у трамваїв Кривого Рогу.

Повідомляє Інформатор із посиланням на асоціацію “Енергоефективні міста України”.

Менше третини усіх чинних трамвайних маршрутів в Україні досягають швидкості руху 15-20 км/год.

Найшвидшими є трамвайні мережі Кривого Рогу (15,4 км/год), Києва (15 км/год) та Запоріжжя (14,7 км/год). На думку авторів дослідження, гарні показники цих міст викликані тим, що вони мають значно більшу кількість трамвайних ліній на відокремленому полотні та на вулицях без інтенсивного руху автомобілів, ніж інші міста. Найповільніше трамваї курсують у Дружківці (11,8 км/год), Львові (12,1 км/год) та Конотопі(12,2 км/год).

“Низька маршрутна швидкість є індикатором системних проблем: деградуючий стан інфраструктури, який не дозволяє рухатись швидше навіть відносно новим трамваям; неоптимальне планування вулиць, коли трамваї рухаються суміщено з автомобільним рухом й автомобільні затори блокують рух трамваїв; застарілий рухомий склад, який не здатний підтримувати швидкість в межах ДБН”, – йдеться в дослідженні.

 

Діаграма швидкості руху трамваїв в Україні

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі трамвай зійшов з рейок. Також ми писали, шо на Карачунах вандали зупинили трамвай і розмалювали його.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору