Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Новий місяць – нові зміни: кому з ВПО подовжили грошову допомогу від держави

Виплату допомоги ВПО, які отримували її до 1 лютого, буде автоматично продовжено до 1 березня. Для цього не потрібно звертатися до органів праці та соцзахисту. Відповідну постанову Уряд прийняв 26 січня 2024 року.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради.

Проте, з 1 березня виплати автоматично продовжать ще на 6 місяців лише для деяких категорій переселенців.

Перелік категорій ВПО, кому продовжать грошові виплати з 1 березня:

• пенсіонерів, чия пенсія станом на 01.01.2024 менша за 9 444 грн (чотири прожиткових мінімуми для осіб, що втратили працездатність);

• осіб з інвалідністю 1 та 2 груп;

• дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа віком до 23 років, а також батьків-вихователів і прийомних батьків.

Значна кількість ВПО зможуть продовжити виплату допомоги ще на 6 місяців, після подання відповідної нової заяви.

Вже починаючи з 1 лютого 2024 року родини можуть звертатись за допомогою, яка буде призначатися і виплачуватися, починаючи з 1 березня.

Окрім вище перелічених категорій виплати будуть отримувати родини, в яких є діти до 14 років, і які навчаються в гібридному форматі (офлайн та онлайн). Йдеться про те, що один з батьків змушений бути вдома зі школярем, а відтак не має можливості працювати.

Допомогу продовжать тим ВПО, яким вдалося знайти роботу, але їх дохід не перевищує 9 444 гривні на кожного члена родини.

Також допомога буде продовжена малолітнім дітям, які прибули без супроводу батьків, та вагітним жінкам (починаючи з 30 тижня вагітності).

Нагадаємо, що матеріальна допомога для внутрішньо переселених дітей та осіб з інвалідністю складає 3000 грн на місяць. Для всіх інших ВПО – 2000 грн.

Нагадаємо, як українцям отримати 10800 тисяч гривень від ООН. Також ми писали, якими будуть в Україні у 2024 році мінімальна зарплатня та соціальні виплати.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору