Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Довгожитель з Кривого Рогу святкує свій 100-річний ювілей

25 січня 2024 року, мешканець Металургійного району Георгій Григорович Бень святкує свій 100-річний ювілей. Чоловік був учасником бойових дій в роки Другої Світової війни. Георгій Григорович народився в селі Веселі Терни Криворізького району.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Департамент соцполітики криворізької міськради.

У 1941 році Георгій Бень закінчив Веселотернівську десятирічну школу, а вже за два дні розпочалася Друга Світова війна. Криворіжець служив у піхоті.

У період служби чоловік закінчив офіцерське училище. Протягом чотирьох місяців брав участь у визволенні України від німецько-фашистських загарбників. Перемогу зустрів у Польщі та ще майже рік продовжував службу.

Після закінчення служби Георгій Григорович навчався в Дніпропетровському сільськогосподарському інституті, по закінченні якого здобув професію вченого – агронома. Сім років працював у Сімферополі головним агрономом управління сільського господарства Кримської області. Заочно закінчив Кримський державний педагогічний інститут за спеціальністю «Викладач біології та хімії».

У 1956 році переїхав до Кривого Рогу, де більше 45 років працював на кафедрі ботаніки Криворізького державного педагогічного інституту на посадах: викладача, доцента, завідувача кафедрою. Свій трудовий шлях закінчив викладачем біології та валеології у Криворізькій загальноосвітній школі №7 та Криворізькій школі – інтернаті №1.

Загальний трудовий стаж ювіляра складає понад 64 роки. Георгій Григорович, вдівець, має сина, трьох онуків, а також двох правнучок.

Додамо, що з початку 2024 року у місті мешкає ще 9 довгожителів, яким виповнилося 100 і більше років. Найстаршій мешканці міста Покровського району – 102 роки.

Раніше Інформатор писав про те, що 100-річна довгожителька з Кривого Рогу займається спортом та сідає на шпагат. Також ми писали, що криворізька гімназія відзначила 150-річний ювілей.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко 

Нагору