Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українцям пропонують збирати дома безпілотники для ЗСУ

Виготовляти мільйонів дронів на рік для ЗСУ – це реально. Уряд зробив для виробників максимально комфортні умови. І доки компанії набирають обертів, кожен українець може залучитися до створювання безпілотників в себе вдома.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, для того, щоби допомогти українцям самим розбудовувати “Армію дронів”, існує проєкт «Народний дрон» від Victory Drones фонду технологічної допомоги Dignitas. Це інженерний курс, який навчить пересічного громадянина вдома зібрати 7-дюймові FPV-дрони.

Під час навчання слухачі отримають доступ до лекцій, будуть Zoom із лекторами, перелік компонентів та необхідних інструментів і матеріалів, які треба придбати, а також доступ до спільноти інженерів, де можна радитися й ставити запитання.

Далі людина збирає FPV, надсилає його інструкторам Victory Drones. Після цього безпілотник проходить перевірку якості збірки й випробування з вагою. Якщо тест успішний — дрон передадуть військовим.

Старт курсу кожні два тижні. Навчання повністю безоплатне. Реєстрація тут.

За словами Федорова, учасники курсу вже передали військовим понад 100 безпілотників. Загалом більш ніж 80% з них надійшли на перевірку до інструкторів Victory Drones у гарному робочому стані, решту треба було дещо допрацювати.

“Це дуже високий показник для пілотної збірки!” – пише міністр.

Раніше Інформатор писав про те, що для українців відкрили курси з програмування. Також повідомлялося про те, що в Україні створили плащ-невидимку для військових.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору