Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Щоб не замерзнути у мороз: п’ять напоїв, які зігрівають

За прогнозами, найближчими днями в Україні буде дуже холодно. А тому самий час побалувати себе смачними напоями, що зігрівають. Одразу скажемо, що алкоголь у цьому випадку поганий помічник, адже він спочатку розширює кровоносні судини та викликає відчуття тепла, але потім швидко їх звужує, від чого стає ще холодніше.

Інформатор пропонує п’ять рецептів таких напоїв

Апельсиново-імбірний чай

Продукти

  • вода – 1 літр
  • корінь імбиру – 30 грамів
  • м’ята – 5-7 листочків
  • апельсин – 1 штука
  • Лимон – 5 скибочок
  • кориця – 1 паличка, або пів ложки
  • мед – 3-4 ложки

Приготування

Підготуйте нарізаний корінь імбиру маленькими скибочками, або ж можете натерти його за бажання. Покладіть імбир у чайник для заварювання, додайте до нього промиті листочки м’яти, а також порізаний апельсин і скибочки лимону.

Закип’ятіть чайник, проте не заливайте інгредієнти водою одразу, нехай її температура трохи знизиться, ідеально до 90 градусів. Тепер напій повинен настоятися упродовж 10-15 хвилин. Розливайте в улюблені горнятка, додайте ложку меду і пийте.

Апельсиново-імбірний чай

Апельсиново-імбірний чай

Французький гарячий шоколад

Продукти

  • плитка шоколаду,
  • 300 мл молока,
  • 1 ст. л. коричневого цукру.

Приготування

  • Натріть шоколад не терці або просто його поламайте.
  • Нагрійте молоко.
  • Додайте шоколад до молока, перемішайте до розчинення.
  • Проваріть 3-5 хвилин, додайте цукор за смаком та пийте.
Гарячий шоколад

Гарячий шоколад

Обліпиховий чай з кардамоном та корицею

Продукти

  • обліпиха – 100 грамів
  • апельсин – 4-5 скибочок
  • вода – пів літра
  • мед – 1-2 чайні ложки
  • кардамон – 2 зернятка
  • кориця – 1 паличка або дрібка меленої
  • аніс – 1-2 зірочки

Приготування

Вимиті ягоди обліпихи засипте у посудину для заварювання, чи це буде чайничок, чи велетенське горня – на ваш вибір. Розімніть їх добре. Покладіть пару скибок апельсина. Додайте корицю, кардамон та аніс, залийте окропом, прикрийте і залиште настоятися хвилин 10-12. Готовий чай налийте у горнятко, покладіть скибку апельсина та додайте меду. Смачного!

Обліпиховий чай з кардамоном та корицею

Обліпиховий чай з кардамоном та корицею

Глінтвейн безалкогольний

Продукти

  • сік виноградний чи вишневий – 750 мл
  • кориця – 2 палички або 1 ложка
  • гвоздика – 10 штучок
  • мускатний горіх – одна третя ложки
  • кардамон – 4-5 зернят
  • апельсин – 1 штука
  • лимон – половина
  • мед – 5 ложок чи за смаком

Приготування

Підігрійте вишневий сік, проте не доводьте його до кипіння. Поки він гріється, наріжте апельсин та вичавіть сік з половинки лимона. У підігрітий сік додайте усі спеції: корицю, гвоздику, мускатний горіх та кардамон, тоді покладіть шматочки апельсина і влийте лимонний сік. Трохи проваріть все разом. Тепер додайте мед і добре розмішайте. Можна розливати у склянки.

Глінтвейн

Глінтвейн

Американський гарячий сидр

Продукти

  • 0,5 л яблучного соку,
  • апельсин,
  • 1 ст. л. цукру,
  • кориця в паличках, гвоздика, духмяний перець, аніс,

Приготування

  • Сік нагрійте на невеликому вогні.
  • Додайте спеції: 3-4 палички кориці, три зірочки анісу, 5 горошин перцю, 7-8 шт. гвоздики та цедру апельсина.
  • Сік апельсина також додайте до суміші.
  • Доведіть суміш до кипіння й проваріть 10-15 хвилин. Дайте настоятися ще 10 хвилин і можна пити.
Гарячий сидр

Гарячий сидр

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати популярний ірландський лікер бейліс вдома. Також ми розповідали про те, як приготувати коктейлі від похмілля.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору