Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні оновлюють “Пакунок малюка”: що в нього увійде

“Пакунок малюка” – це набір речей для новонароджених. Цей пакунок видають у пологовому родині, у якій народилася дитина. У 2024 року вміст бейбі-боксу зміниться і стане більш укомплектованим. Станом на 5 січня оновлений склад пакунку проходить державну реєстрацію.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Міністерство соцполітики.

Видачу “Пакунків малюка” запровадили у 2018 році, щоб підтримати родину новонародженого та допомогти їй забезпечити належний догляд за немовлям. З того часу видано близько 700 тисяч пакунків. Можливо також отримати грошову компенсацію замість бебі-бокса, проте частина батьків обирає саме “Пакунок малюка”.

Періодично, склад бейбі-боксу переглядають з урахуванням думки працівників Мінсоцполітики, залученням батьків немовлят та представників ЮНІСЕФ. За результатами обговорень вміст “Пакунку малюка” коригується, враховуються побажання батьків та їх бачення щодо того, які предмети і засоби є не просто необхідними, а й зручнішими та якіснішими.

Наповненість бейбі-боксів переглянули напередодні Нового 2024 року, адже у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму вартість бебі-боксу також зросте до 7689 грн (вартість «Пакунку малюка» становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, у 2024 р. – цей прожитковий мінімум складає 2 563 грн)

Скоригований вміст “Пакунку малюка” проходить процедуру державної реєстрації. Його склад став раціональніше укомплектованим: збільшено кількість або додано товарів, які користуються попитом, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки), збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання, натомість зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки) та ін.

Хто має право отримати “Пакунок малюка”

Право на  “Пакунок малюка” мають також й усиновлювачі, опікуни, прийомні батькам, батьки-вихователі або патронатні вихователі, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, а також особи, яких визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, що народили дитину.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Дніпропетровській області за рік народилася трійня, а також рекордна кількість двійнят. Також ми писали, якими будуть соціальні виплати та мінімальна зарплата у 2024 році.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

 Олена Шевченко

Нагору