Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ворог випустив по Україні рекордну кількість безпілотників: як спрацювала ППО

У новорічну ніч 1 січня війська рф атакували Україну з повітря. Ворог випустив рекордну кількість безпілотників. На “відмінно” спрацювала українська ППО. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Командування Повітряних Сил ЗСУ, у новорічну ніч 2024 року ворог застосував рекордну кількість ударних БпЛА типу «Shahed». Атака здійснювалась хвилями із чотирьох напрямків: з Криму (Балаклава, мис Чауда), Курська та Краснодарського краю.

Усього було випущено 90 “шахедів”. Також ворог завдав удару чотирма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині, трьома протирадіолокаційними ракетами Х-31П та однією Х-59 з тимчасово захоплених територій Херсонської та Запорізької областей.

У більшості регіонів України було оголошено повітряну тривогу по маршруту слідування безпілотників. Також була загроза застосування аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» через зліт винищувачів МіГ-31К.

Фактично у всіх регіонах працювала протиповітряна оборона. Повітряний напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил Збройних Сил України.

У новорічну ніч захисникам неба вдалось знищити рекордну кількість ворожих ударних БпЛА – 87 із 90 «Shahed-136/131».

Раніше Інформатор писав про те, що українська ППО збила над Дніпропетровською областю два ворожих “Шахеда”. Також повідомлялося про те, що напередодні Нового року над Дніпропетровською областю збили три ворожих безпілотники.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору