Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Загинув під час оборони Донеччини: через півроку після загибелі прощаються із молодим бійцем з Дніпропетровської області

Виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку загинув 24-річний молодший сержант, командир стрілецького відділення Сергій Лютий. Серце захисника з Жовтих Вод зупинилося 4 липня 2023 року. Але прощатися із Героєм рідні та близькі зможуть лише 29 грудня.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Жовтоводську міськраду.

Сергій народився 29 грудня 1998 року у Жовтих Водах. Закінчив 9-ть класів у СШ № 8. У 2018-му отримав диплом електромеханіка на залізничному транспорті Днiпровського фахового коледжу залiзничного транспорту та транспортної інфраструктури. Працював за спеціальністю у КП «Дніпровський метрополітен». Пройшов строкову військову службу у лавах НГУ.

На захист України став 17 лютого. Служив командиром стрілецького відділення. Був врівноваженим, тактовним, розсудливим, справедливим керівником, ніколи не відмовляв у допомозі.

4 липня під час виконання бойового завдання у районі Оріхово-Василівки, що на Донеччині, Сергій отримав тяжке поранення. Чекаючи на побратимів, він зміг надати собі домедичну допомогу. Та, на жаль, поранення виявилося настільки важким, що під час евакуації з поля бою захисник помер.

«Він завжди відповідально ставився до виконання всіх завдань та доручень, був уважним, зібраним, стриманим, вихованим, працелюбним, турботливим, рішучим, цілеспрямованим, впевненим у власних силах, – розповідають про Сергія у рідній 8-ій школі. – Свій час завжди планував, до будь-чого підходив раціонально, організовано та систематично. Захоплювався баскетболом, завжди мав багато друзів, був прикладом для них».

У захисника залишилися батьки Віталій Віталійович та Валентина Іванівна, старші брати Іван і Валерій та сестра Олена.

Щирі співчуття рідним і близьким полеглого Героя.

Раніше Інформатор повідомляв, що на війні загинув відомий актор з Кривого Рогу Богдан Колесник. Також ми писали, що на Донеччині загинув доброволець з Кривого Рогу Антон Олійник.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору