Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Різдво зустрічатимуть серед своїх: ще трьох дітей вдалося повернути з тимчасово окупованої території

Напередодні Різдва ще троє українських дітей повернулися з тимчасово захопленої території в Україну. Це хлопчик 8 років та два 18-річних підлітки. Таким чином команда Save Ukraine завершила 14-ту рятувальну місію, впродовж якої вдалося врятувати 14 дітлахів, 7 з яких сироти. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Уповноваженого Президента України у справах дітей Миколу Кулебу, 8-річний Єлисей жив з бабусею на тимчасово окупованій території Херсонської області. Його хвора мати – в Одесі. На жаль бабуся померла й росіяни одразу помістили дитину в інтернат.

За малечею приїхала двоюрідна тітка хлопчика. Але попри наявність в неї всіх необхідних документів, Єлисея їй не  віддали без пояснення причин.

Треба мати на увазі, що якщо дитина пів року перебуває на території рф без батьківського піклування, їй надається відповідний статус, що дозволяє віддати в російську сімʼю або обрати інший спосіб влаштування. Тож команді Save Ukraine діяти треба було негайно.

Було зроблено все, аби мама дитини отримала необхідну медичну допомогу і змогла забрати дитину з окупованої території!

Дорогою жінці довелося пройти через багатогодинні допити ФСБ, співбесіди та подолати перепони. На щастя, їй вдалося сина з інтернату.

З Єлисеєм також приїхали в Україну двоє 18-річних братів Андрій та Михайло. Обоє діти-сироти, які до повномасштабного вторгнення виховувалися в прийомній родині на окупованій території. Після настання повноліття хлопці зрозуміли, що дуже скоро окупаційна влада відправить їх воювати проти своїх. В Україні вони обоє були у розшуку як безвісти зниклі.

Наразі всі троє знаходяться у безпеці. Їх чекає відновлення й повернення до нормального життя.

“На сьогодні команда Save Ukraine повернула в Україну вже 226 дітей, які опинилися під впливом російської влади після 24 лютого 2022 року” – написано у повідомленні.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україну повернулися 103 незаконно депортованих дитини. Також повідомлялося про те, що Україна повернула додому двох дітей.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору