Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ю. Вілкул: Навіть у складний час треба думати про перспективу рідного міста – вже 13-й рік поспіль відзначаємо творчу та спортивну молодь, яка дає поштовх для розвитку Кривого Рогу

Напередодні Різдва та Нового року у Кривому Розі привітали обдарованих  і талановитих юнаків і дівчат. Понад 260 представників молодого покоління нагороджені міськими відзнаками (200 – відзнак, 62 –  сертифікати для спортсменів та їх тренерів), які своїми успіхами у спорті, науці, творчості прославляють рідне місто, а під час війни – беруть активну участь у волонтерському русі, допомагають військовим, внутрішнім переселенцям та всім, хто потребує у цей важкий час підтримки.

Обдаровану молодь привітав із досягненнями в.о. міського голови Юрій Вілкул, який побажав залишатися такими ж креативними, наполегливими, хоробрими і з жагою до Перемоги.

«Традиційно переконуємось, що своєю наполегливою працею та досягненнями криворізькі інтелектуали, спортсмени прославляють Кривий Ріг. Ми пишаємось нашими талантами, адже незважаючи на такий складний час, попри дистанційне навчання, інколи без світла та зв’язку, не лише на міському, але й на обласному, всеукраїнському рівні вони  доводять, що криворіжці – найкращі!  Креативні молоді люди  є авторами цікавих   проєктів, долучаються до тематичних акцій, творчих заходів, беруть участь у  волонтерському русі. Ми пишаємося вами і завжди готові підтримати ваші ідеї та ініціативи. Робимо все можливе, щоб у місті були  необхідні умови для отримання якісної освіти й професійного становлення молоді. Учні та студенти  беруть участь в численних предметних олімпіадах, конкурсах, інтелектуальних і творчих фестивалях, роботі Малої Академії Наук України. Стають володарями різних грантів, іменних стипендій. Понад 100 студентів, молодих науковців та викладачів закладів вищої та фахової передвищої освіти долучились до роботи «Школи стартапів». Ви – майбутнє  Кривого Рогу та України, адже робите неабиякий внесок в нашу Перемогу!»», – підкреслив Юрій Вілкул.

Крім того, міська влада продовжує системно працювати над розвитком спорту, підтримує спортсменів, тренерів, проводиться робота щодо збереження та утримання спортивної інфраструктури.  Порівняно з 2022 роком у місті збільшилась кількість проведених міських змагань за видами спорту на 102 змагання.

Навіть у воєнний час діє молодіжна Програма «Нова генерація – перспектива та успіх Кривбасу», спрямована на створення умов для розвитку та самореалізації молоді. Щорічно 88 найкращих студентів отримують муніципальні стипендії імені Олександра Поля, Григорія Гутовського, Вадима Гурова, а молоді науковці – стипендію імені Володимира Бизова. У цьому році для 5-ти здобувачів освіти Криворізького медичного коледжу  започатковано виплату стипендії імені Інни Дерусової – Почесної громадянки Кривого Рогу, медика, першої жінки в Україні, удостоєної звання «Герой України» за бойові заслуги посмертно.

Єлизавета Винокурова, лауератка міської відзнаки сказала: «Мені дуже приємно сьогодні отримати відзнаку. Протягом 7-8 років я займаюсь співом. Наразі, є солісткою у вокальній студії естрадної пісні  «YOU’LL SEE». Я захоплююсь тим, чим займаюсь та радію, що маю можливість демонструвати свій талант як для української публіки, так і міжнародної. У мене тато військовий і я за ним дуже сумую. Тож, спів для мене – це спосіб відволіктись, хоч на певний час. Також, вдячна своєму керівнику з вокалу, саме вона підштовхнула мене  на цей творчий шлях і навчила ставити  перед собою мету та йти до неї».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору