Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

19 грудня – День адвокатури: чому не можна займатися важкою фізичною працею і рукоділлям в цей день

19 грудня відзначають День адвокатури, Міжнародний день допомоги бідним. Православна церква України вшановує пам’ять мучеників Боніфатія, Прова і Аріса, святителя Григорія Омиритського і преподобного Іллі Печерського з Києво-Печерського монастиря. У народі відоме свято під назвами Ілля Муромець, День святого Миколая, Микола Чудотворець, Микола зимовий.

Прикмети погоди та що не можна робити, – розповість Інформатор.

День адвокатури

Щорічно 19 грудня в Україні відзначають професійне національне свято – День адвокатури, яке, проте, залишається робочим днем. Подія започаткована порівняно нещодавно – 2 грудня 2002 року, ініціатором встановлення цього свята виступив український Президент Леонід Кучма. День святкування обрали на честь дати введення у дію закону «Про адвокатуру» у 1992 році.

День адвокатури закликає суспільство подякувати адвокатам за їхню працю, звернути увагу на важливість цієї професії, адже робітники адвокатури допомагають зберегти особисті права громадянина та грають значну роль в розвитку держави.

Міжнародний день допомоги бідним

19 грудня кожного року увесь світ відзначає Міжнародний день допомоги бідним людям. Подію започаткувала Організація Об’єднаних Націй 22 грудня 1992 року, пізніше, у 2000 році, розпочалося прийняття ряду програм щодо боротьби зі злиднями.

Статистика бідності людства під кінець 20 століття підштовхнула світ до дій, що спрямовані на покращення матеріального стану людей (25% знаходилися у скрутному положенні). За даними 2005 року, два з половиною мільярди людей існували не більше, ніж на 2 долари на добу.

Допомога населення вкрай важлива для боротьби з нестатком, тому 19 грудня нагадаймо собі про необхідність участі у благодійності: фонди, реабілітаційні центри та різноманітні благодійні організації – можливість змінити статистику в кращу сторону.

Микола зимовий

Святий Боніфатій вважається охоронцем тверезості. У народне свято 19 грудня йому молилися про лікування пияцтва і допомогу в позбавленні від шкідливих звичок. А лікування алкоголізму в цю дату ефективніше, ніж в інші дні.

Наші предки в цей період продовжували підготовку до морозів, які повинні посилитися до Водохрещі: заклеювали вікна, утеплювали дах, діставали теплі ковдри з комори.

Починався період різдвяних ярмарків, на яких можна було купити будь-які теплі речі, зимове взуття, домашнє начиння або нові сани.

Що не можна робити 

Не можна в цей день здійснювати недобрі вчинки, сваритися, мстити іншим людям, заздрити і зловтішатися. За прикметами той, хто образить іншу людину або зрадіє чужому горю, незабаром сам буде сумувати.

Не можна займатися важкою фізичною працею і рукоділлям в цей день.

У цей день не можна ходити в боржниках. Краще повернути всі кредити і роздати борги, інакше і в наступному році часто будете жити в борг.

Якщо йдете в гості, то не можна приходити з порожніми руками, інакше відносини з господарями будинку можуть погіршитися.

19 грудня не можна пришивати гудзики і виносити сміття.

Не можна їсти м’ясо, молочні продукти і яйця, оскільки триває Різдвяний піст.

Прикмети погоди

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Яка погода сьогодні, такою вона буде до кінця грудня.
  • Снігопад в цей день віщує хороший урожай хліба в наступному році.
  • Зоряна ніч обіцяє похолодання в найближчі дні.
  • Якщо в цей день сонце світить, але не гріє, то скоро морози посиляться.
  • Вікна вкрилися крижаними візерунками – до сніжного Нового року.
  • Якщо ранок теплий, то буде хороший урожай озимих культур.

Іменини: Григорій, Ілля, Тимофій, Аглая.

Раніше ми розповідали, про гороскоп на 19 грудня. Писали, про погоду на 19 грудня.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

Нагору