Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

9 грудня – Міжнародний день ветеринарної медицини: чому в цей день треба уникати будь-яких сварок із близькими

9 грудня відзначають Міжнародний день ветеринарної медицини, Міжнародний день боротьби з корупцією. Православна церква України відзначає зачаття Пресвятої Богородиці. У народі відоме свято під назвами Зачаття Пресвятої Богородиці, Ганна Зимня, Юр’єв день, Юрій Холодний.

Міжнародний день ветеринарної медицини

Міжнародний день ветеринарної медицини (International Day of Veterinary Medicine) відзначається 9 грудня. Це особлива подія, присвячена визнанню життєво важливої ролі ветеринарної медицини у підтримці здоров’я та добробуту тварин. Цей день дає можливість відзначити важку працю та відданість ветеринарних фахівців у всьому світі та віддати належне галузі ветеринарної медицини та людям, які присвятили своє життя цій благородній професії.

Міжнародний день пам’яті жертв злочинів геноциду

Щороку 9 грудня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв злочинів геноциду. Кожна людина, не зважаючи на національність, колір шкіри, релігію чи політичні погляди, має право на безпечне життя. Масове кровопролиття має на меті знищення людей або відповідних груп населення того чи іншого походження, віри або навіть, соціального прошарку.

У вересні 2015 року Генеральна Асамблея ООН затвердила 9 грудня Міжнародним днем пам’яті жертв злочинів геноциду. Датою було взято день прийняття Конвенції запобігання та покарання за злочин геноциду від 9 грудня 1948 року.

Міжнародний день боротьби з корупцією

Подію заснувала ООН 31 жовтня 2003 року, а дата святкування обрана на честь дня підписання Конвенції проти корупції, яке відбулося на конференції в місті Меріда у 2003 році. Конвенція набула чинності у 2005 році, коли її ратифікувало понад 30 країн. Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію 18 жовтня 2006 року. Вже у 2009 році ратифікувало Конвенцію 80 країн, а підписало – 140.

Конвенція Організації Об’єднаних Націй щодо боротьби з корупцією, як і Міжнародний день боротьби з корупцією закликає країни до заходів з уникнення корупції, до встановлення кримінальної відповідальності за зловживання владою, привласнення коштів незаконним шляхом та за інші форми корупції. Треба пам’ятати, що корупційні дії заважають побудові демократичного суспільства.

Зачаття Пресвятої Богородиці або Юр’єв день

У цю дату престарілі батьки Діви Марії Анна та Іоаким від ангела дізналися, що у них буде дитина. Вони були дуже щасливі, оскільки вже не сподівалися завагітніти.

У це народне свято було прийнято роздавати всі борги і виконувати старі обіцянки. Вважалося, що якщо до Юр’єва дня не повернути позичене, то потім людина весь рік буде ходити в боржниках.

У Юр’єв день було прийнято відвідувати молебен перед відправленням в далеку дорогу або перед плаванням. На молебні просили у Бога благополучно пройти майбутній шлях.

В народне свято 9 грудня власники худоби молилися про здоров’я і благополуччя тварин, щоб ті успішно пережили зиму. Для здоров’я худоби в корито кришили домашнє печиво.

День вважається дуже вдалим для прибирання, ремонту, утеплення вікон і стін. Вважається, що зроблений 9 грудня ремонт прослужить дуже довго.

Також свято 9 грудня вважається вдалим для охочих завагітніти. Пара, яка хоче народити малюка, має помолитися святим Йоакимі та Ганні. Вважається, що молитва батькам Богородиці може допомогти навіть при багаторічномуу безплідді, адже й у них дочка народилася пізно.

Що не можна робити 

9 грудня вовки стають злими і не бояться людей, тому в цей день намагалися без потреби не ходити в ліс.

Не можна стрибати на льоду і кататися на ньому, оскільки лід в Юрієвий день стає тонким.

Уникайте будь-яких сварок із близькими 9 грудня, інакше стосунки зіпсуються назавжди.

Вагітним у цей день краще не працювати і не займатися тяжкою фізичною працею, інакше пологи не будуть легкими.

Прикмети погоди 

Існують такі прикмети про погоду у цей день:

  • Північний вітер дме – до заморозків.
  • Іній сьогодні віщує хороший урожай в наступному році.
  • Якщо день холодний, то вся зима буде морозною.
  • Багато снігу випало – до травня все розтане.
  • Сосни линяють – до потепління і танення снігу.

Іменини: Володимир, Анатолій, Василь, Ганна (Анна).

Раніше ми розповідали, про гороскоп на 9 грудня. Писали, про погоду на 9 грудня.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

Нагору