Кривий Ріг До сайту

До Новорічного столу: готуємо популярний ірландський лікер бейліс

До Нового року залишилося менш як місяць. Господині вже думають над тим, якими смаколиками пригостите гостей. Не обходиться і без алкогольних напоїв. А оскільки ціни на якісний алкоголь “кусаються”, їх можна замінити на не менш смачні, але домашнього виготовлення. Коштувати такі домашні лікери та настоянки набагато дешевше, а за смаком їх від магазинних не відрізниш. 

Реклама

Інформатор пропонує прикрасити святковий стіл знаменитим ірландським лікером бейліс домашнього виготовлення.

Продукти

Реклама

Приготування

Курячі жовтки відокремити від білків. У такому випадку сальмонельозу боятися не треба — проспиртується.

Згущене молоко проварити 30 хвилин в киплячій воді до кремового кольору. Цього можна цього і не робити. Смак практично не зміниться, але напій буде світліше.

Реклама

До компонентів додати ванільний цукор, все добре збити міксером.

Додати каву розчинну, збити.

Каву краще брати хорошої якості і обов’язково з яскраво вираженим кавовим ароматом, але не мелену.

Реклама

Не припиняючи збивати додаємо вершки.

Якщо кава не повністю розчинилася — не біда, при додаванні горілки все стане однорідним.

Вливаємо горілку і це остання і найважливіша складова Бейліса.

Реклама

Збиваємо до однорідної консистенції.

Дайте готовому лікеру Бейліз настоятися 1 годину в теплому місці, а потім приберіть в холодильник. Лікер може зберігатися досить довго не розшаровуючись і не втрачаючи своєї краси.

Перелити у гарну ємність та подавати гостям. Вихід готового продукту виходить майже 1,2 літра. Смак не відрізнять навіть гурмани.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати коктейлі від похмілля. Також ми розповідали про те, як приготувати молочний коктейль з фільму “Кримінальне чтіво

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook