Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізький ВНЗ приєднався до Великої Хартії Університетів

Криворізький педагогічний університет включили до спільноти підписантів Magna Charta Universitatum – Великої Хартії Університетів. Ця спільнота поділяє універсальні академічні цінності. Криворізький виш став одним з трьох університетів в Україні і єдиним у місті, які підписали хартію.

Повідомляє Інформатор із посиланням на офіційну сторінку КДПУ.

На сьогодні Велику Хартію Університетів, яка була ухвалена в 1988 році, підписали представники понад 900 закладів вищої освіти з більш ніж 90 країн світу. Цьогоріч до них приєдналися очільники 34 університетів, зокрема трьох українських ЗВО, серед яких і Криворізький педагогічний університет.

Для підписання документа ректора КДПУ, професор Ярослава Владиславовича Шрамка було запрошено у Польщу на конференцію «Universities and Re-Construction of Cities: the Role of Research and Education» («Університети та відновлення міст: роль досліджень та освіти»). Вона проходила у місті Лодзь з 23 по 25 жовтня

«На конференції розглядались актуальні питання соціального партнерства та регіональних аспектів співпраці університетів з громадами міст, зокрема у Польщі та в Україні. Було висвітлено позитивний вплив наукових досліджень на базі ЗВО до розвитку та відновлення населених пунктів, постраждалих у зонах повномасштабних бойових дій, а також проаналізовано кейси певних університетів, які зробили вагомий внесок у відбудову інфраструктури та сталий розвиток проблемних регіонів в умовах постіндустріального суспільства», – розповів Ярослав Владиславович.

Приєднання Криворізького педагогічного до кола кращих закладів вищої освіти засвідчило європейський вектор розвитку та високий авторитет нашого університету, стало гідною оцінкою сьогоднішніх досягнень і майбутніх перспектив спільноти науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти КДПУ.

Підписанти Хартії у 2023 році

На конференція Шрамка привітали іноземні колеги

Раніше Інформатор повідомляв, що педагогиня з Кривого Рогу перемогла у конкурсі “Учитель року-2023”. Також ми писали, що на базі “тисячки” створять університетську лікарню.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору