Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Графіки відключення світла: у ДТЕК прокоментували паніку в мережі

В останні дні напередодні опалювального сезону в соціальних мережах масово шириться інформація про нібито застосування в Україні графіків відключень електроенергії. Правда це чи ні? Інформацію прокоментували в міністерстві енергетики України

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Міністерство енергетики України, в “Укренерго” розробили та затвердили графіки відключення електроенергії по областях ще до 1 жовтня. Але застосовуватися вони будуть лише у разі виникнення потреби. Зараз її немає. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, наразі повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів.

Обмежень електропостачання наразі не передбачається у жодній з областей країни.

Вони можливі виключно у разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання. А також технологічних порушень та у разі несприятливих погодних умов.

Енергетики активно готують енергетичну систему до опалювального сезону.

В ДТЕК пояснили, що “графіки відключень розміщені на сайтах постійно, цілий рік. Однак вони не застосовуються”.

Довідатися про можливі відключення електроенергії у Кривому Розі можна на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі, Для цього необхідно ввести свою адресу. Графік покаже, у які часи можливі відключення.

Наразі відключення електроенергії у Кривому Розі не застосовуються

Наразі відключення електроенергії у Кривому Розі не застосовуються

Міненерго звертається до громадян з проханням бути пильними та користуватися тільки офіційною та перевіреною інформацією.

Раніше ми повідомляли про збільшення часу роботи вуличного освітлення у Кривому Розі та про те, що у Криворізькому районі планують масштабне відключення електроенергії.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору