Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

9 жовтня – День ріелтора, День пошти та вшанування Якова Алфієвого: чому у цей день не можна стригтися

Сьогодні, 9 жовтня, в Україні відзначають День рієлтора. А ще – рекордів і великих досягнень у спорті. Але, з іншого боку, “зі шкіри пнутись” не потрібно. Цього дня віряни вшановують апостола Якова Алфієвого, одного з найближчих учнів Ісуса Христа

Якщо хочете бути здоровими – утримайтеся сьогодні від стрижки, – пише Інформатор.

Яке сьогодні, 9 жовтня, церковне свято

9 жовтня в церковному календарі – день пам’яті апостола Якова Алфієвого, який народився в місті Капернаум (сучасний Ізраїль). Церква припускає, що він був братом апостола Юди Якового, якого ще називали Тадеєм. Існує дуже мало відомостей про життя апостола Якова. Достеменно відомо про велику кількість місіонерських проповідей. Існують церковні перекази, за якими він проповідував на території Юдеї, в Сирії та навіть заснував апостольську катедру в Тель-Батнані (сьогодні місто Суруч в Туреччині), де і помер.

Що не можна робити в цей день

  • Заборонено рубати дерева на дрова;
  • Не можна лихословити, лаятися і лінуватися;
  • Не дозволяється вживати алкогольні напої.

Народні прикмети і традиції на 9 жовтня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: ще не опало листя з вишні — чекайте на теплу погоду;
  • на цибулі багато лушпиння — зима буде холодною та суворою;
  • голки з модрини ще не осипалися — взимку буде мало снігу і він буде швидко танути;
  • на талу землю почав падати сніг — наступного року буде поганий урожай.

Також наші предки мололи на крупу пшеницю, щоб зварити з неї кашу. До такої страви прийнято було додавати шматок сала. Потім стравою пригощали всіх, кого зустріли 9 жовтня.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 9 жовтня

Сьогодні святкують іменини: Олександр, Афанасій, Володимир, Вольдемар, Дмитро, Іван, Микола, Тихон, Ян.

Талісманом людини, народженої 9 жовтня, є топаз. Існує легенда, що цей дорогоцінний камінь відкрили мореплавці в Червоному морі на острові Топазіон. Тому довгий час топаз вважався талісманом моряків. Здавна люди вірили, що він допомагає відчути інтуїцію.

В цей день народилися:

  • 1813 рік — філософ, письменник, поет українського походження Микола Станкевич;
  • 1892 рік — визначний український математик, розробник української алгебраїчної і геометричної термінології Михайло Кравчук;
  • 1943 рік — український політик і поет Михайло Туш.

Який сьогодні день в Україні і світі

9 жовтня в Україні відзначають День рієлтора. Його святкують з 2 000 року, але сама дата була неофіційно встановлена на першому всеукраїнському з’їзді рієлторів 1999 року. Це експерти в галузі роботи з нерухомістю. Саме цей фахівець виступає посередником під час укладання угоди щодо купівлі продажу, оренди чи інших операцій, які пов’язані з нерухомістю.

Також 9 жовтня святкують Всесвітній день пошти. Саме цього дня 1874 року 22 країни утворили Всесвітній поштовий союз. Оскільки вже тоді з’явилася гостра потреба розвивати особливу міжнародну структуру, яка б забезпечила вільний рух поштових відправлень по всій планеті. Дотепер ці послуги не втратили своєї актуальності. Наразі до складу Всесвітнього поштового союзу входить 192 країни, в тому числі й Україна.

Нагору