Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Відбуває покарання у Дніпропетровській області: водійка Зайцева, яка вбила шістьох людей відмовилася від можливості дострокового звільнення

Харків’янка Олена Зайцева — винуватиця кривавої ДТП, в якій загинуло 6 людей, відмовилася скористатися правом на дострокове звільнення з в’язниці. За злочин її покарали на 10 років позбавлення волі. Наразі Зайцева відбуває покарання у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Дніпро.

У минулому році Зайцева вже могла розмірковувати над правом скористатися пільгою на дострокове звільнення, однак напередодні 6-річчя трагедії, написала про відмову. За проінформованого джерела журналістів, Зайцева вчинила так, бо дуже часто уповноважені особи та суди відмовляють ув’язненому, коли він вперше прохає про дострокове звільнення.

За однією з версій, Зайцева хоче деякий почекати, щоб не псувати собі тюремну біографію відмовою з боку суду, а коли її термін скоротиться ще більше подати заяву і скористатися пільгою.

За словами колишнього голови Державної пенітенціарної служби України Сергія Старенького, якщо суд розглядає заяву про дострокове звільнення і відмовляє, то наступний розгляд відбувається через певний проміжок часу. На його думку, засуджена розуміє, що зараз її не можуть звільнити.

Кривава ДТП за участю Зайцевої

18 жовтня 2017 року на жвавому перехресті у центрі Харкова автомобіль Lexus RX 350, за кермом якого була 20-річна студентка Олена Зайцева на великій швидкості врізався у Volkswagen Touareg. За кермом авто був Геннадій Дронов. Від удару Lexus кілька разів перевернувся і вилетів просто у натовп пішоходів, які стояли на тротуарі. Відео моменту аварії можна подивитися нижче.

П’ять людей загинули на місці події, а ще шестеро потрапили в лікарню. Через тиждень у лікарні  померла 20-річна дівчина. Серед постраждалих була і Жанна Власенка на 20 тижні вагітності. Однак лікарям вдалося врятувати життя жінки та дитини. Згодом суд засудив Зайцеву та Дронова на 10 років позбавлення волі.

Раніше Інформатор повідомляв, що суддя у Києві насмерть збив нацгвардійця. Також ми писали, що водій у Кривому Розі насмерть збив вагітну жінку.

 

 

Нагору