Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Укрзалізниця” створила перший у світі поїзд-кухню для чергування у прифронтових районах України

Під час повномасштабного вторгнення багатьом українцям доводиться жити в умовах постійних обстрілів, без світла, води та газу. Приготувати хоч якусь їжу у таких випадках майже неможливо.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на “Укрзалізницю“, аби допомогти мешканцям прифронтових районів, був створений спеціальний потяг-кухня, який здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі на день будь-де і будь-коли.

Поїзд складається з 6 вагонів під локомотивом
– генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
– вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
– вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
– вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
– вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
– багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.

Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо та інше. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.

Побудова та функціонування поїзда повністю фінансуються Фондом Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation). Сам Говард Баффет є регулярним пасажиром Укрзалізниці, який подорожував Харківщиною, Донеччиною, Миколаївщиною та Херсонщиною під час війни та підтримує низку інших залізничних проєктів, зокрема “Залізну зміну”.

"Укрзалізницею" створений спеціальний потяг-кухня

“Укрзалізницею” створений спеціальний потяг-кухня

Поїзд здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі на день будь-де і будь-коли.

Поїзд здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі на день будь-де і будь-коли.

Говард Баффет є регулярним пасажиром Укрзалізниці, який подорожував Харківщиною, Донеччиною, Миколаївщиною та Херсонщиною під час війни

Говард Баффет є регулярним пасажиром Укрзалізниці, який подорожував Харківщиною, Донеччиною, Миколаївщиною та Херсонщиною під час війни

Термобокси дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.

Термобокси дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.

Раніше Інформатор писав про те, що “Укрзалізниця” бронює місця у потягах для військових та про те, що “Укрзалізниця” оновила меню в поїздах Інтерсіті.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору