Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Мешканка Кривого Рогу розповсюджувала інформацію про розташування українських військових та закликала до насильницької зміни державної влади

Мешканка Кривого Рогу попри російські ракетні обстріли, руйнування житлових будинків та загибель цивільних громадян України, продовжувала залишатися прихильницею “руського міра”. У своїх дописах у заборонених соціальних мережах вона закликала до державного перевороту та публікувала закриту інформацію про розміщення підрозділів ЗСУ. Колаборантку затримали.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру, проросійськи налаштована жінка, використовуючи власний акаунт у забороненій соціальній мережі, поширювала відомості військового характеру. Вона розмістила інформацію про місце розташування особового складу підрозділу Національної гвардії України.

Передана обвинуваченою інформація не розміщувалася у відкритому доступі уповноваженими державними органами, а її розголошення ворогу може завдати шкоди обороноздатності та державній безпеці.

Крім цього, жінка у своїх дописах бажала успіхів російським військовим, а в коментарях возвеличувала президента рф.

Обвинувачену викрито у квітні 2023 року. Наразі вона перебуває під вартою. Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували відносно неї до суду обвинувальний акт.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області колаборанти агітували за “руський мир”, та про дружину бійця ЗСУ, яка передавала дані про українські війська ворогу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору