Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Скандал у Дніпрі: продавчиня прирівняла годування немовля грудьми до ходіння у туалет

Чи можна дитину годувати грудьми у громадських місцях? Таке питання вже не перший рік обговорюють у суспільстві. Але ж дитина хоче їсти. Тоді чому дорослій людині це можна робити на очах у всіх, а немовляті ні?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на громадську діячку Ірину Черниш, днями в одному з торговельних центрів Дніпра стався конфлікт. Жінка з чоловіком та сином-немовлям зайшла у магазин одягу аби купити собі джинси. Жінка взяла дві пари для примірки та зайшла у роздягальню.

Далі, цитую пост: “Малий починає плакати з вимогою їсти. Ми беремо джинси і йдемо до примірочної для годування і примірки.
Будній день, всі, окрім однієї роздягальні, вільні. Я саджусь і починаю годувати, чоловік стоїть з візочком навпроти і чекає, аби забрати сина і дати мені джинси.
В цей час повз роздягальню проходить консультантка, бачить мене, зупиняється і видає (діалог трохи скорочено):
«В нас не можна годувати. Це заборонено правилами магазину. В ТЦ для цього є окрема кімната!»
В мене першу секунду відняло мову, оговталась – кажу: «Правилами магазину? Ви впевнені? А якщо моїй дитині треба зараз поїсти?»
І тут вона, остаточно втрачаючи людське обличчя, видає фразу, від якої на мене рухнула стеля: «Ну годувати це ж як в туалет ходити, для цього є окреме приміщення».
Далі на вимогу жінки та її чоловіка з’явилася адміністраторка магазину, яка намагалася виправдати колегу, заявив, що ЦЕ можна робити лише прикриваючись від людей.
“А тепер спробуємо зрозуміти, яка дичина ж закладена в цій всій історії, що сталася у воюючій країні, де жінки наважуються на народження дітей, які вигодовують крихіток під ракетами і в бомбосховищах, а не в «окремих кімнатах…
Ця дівчина може їсти чіпси чи бургер на людях, в кінотеатрі, магазині, на вулиці. То чому вона не робить це в «окремій кімнаті», подалі від людей? Чому не прирівнює своє споживання їжі до походу в туалет?
Чому природня потреба немовляти була засуджена та обмежена представницею компанії?!” – пише Ірина.
Зрештою адміністрація магазина перепросила за поведінку своєї співробітниці.
А пост викликав справжній шквал емоцій, набрав понад 700 коментарів менш ніж добу. Люди підтримали Ірину, заявив, що продавчиня, мабуть, молода та невихована, а годувати немовля можна де завгодно.

Скрін коментарів посту

Скрін коментарів посту

Що з цього приводу думають люди

Що з цього приводу думають люди

Раніше Інформатор писав про те, як підтримати дитину, яка сумує за домом та про те, як допомогти дитині

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору