Кривий Ріг До сайту

Хрусткі та смачні: готуємо «віяло» з баклажанів

Закуска з баклажанів засмажена по-новому виглядає на столі досить дивно, але апетитно і завжди викликає величезне бажання до дегустації. Часу для приготування ця страва забере не багато і навичок кулінарії також не потребує. Тому приготувати її зможе кожен.

Реклама

Інформатор пропонує вам приготувати незвичайний рецепт: віяло з баклажанів у паніровці.

Для страви вибираються невеликі плоди, що нарізаються у формі віяла та бланшуються у воді. Для панірування використовуються яйця та кукурудзяне борошно. Завдяки кукурудзяному борошну, баклажани набуваю хрумкої золотистої скоринки.

Реклама

Інгредієнти:

  • Баклажан 3 шт
  • Яйце куряче 3 шт
  • Кукурудзяне борошно 200 г
  • Рослинна олія для смаження 3 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

Баклажани промийте, розріжте вздовж на дві частини. Потім на кожній половинці зробіть чотири поздовжні розрізи. Якщо ви використовуєте великий овоч, можна зробити шість розрізів.

Підготовлені баклажани помістіть у каструлю з окропом, посоліть. Баклажани підваріть не більше 5 хвилин, після чого овоч перекладіть в друшляк, щоб стекла вся рідина.

В окремій ємності приготуйте кляр. Яйця вбийте в ємність, присипте сіллю і меленим перцем, розколотіть вінчиком. Баклажани трохи остудіть, потім опустіть у яєчну суміш.

Реклама

Потім вироби запаніруйте в кукурудзяній муці з двох сторін. Зайвий шар борошна струсіть.

На плиті нагрійте сковороду із достатньою кількістю олії. У гарячу олію опустіть заготовки.

Смажте їх на високому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Оскільки баклажани вже готові, довго смажити їх не потрібно, важливо щоб схопився верхній шар.

Реклама

Готові баклажани викладіть на серветку, забираючи зайву олію. Подайте їх на стіл у разом із соусом. Для соусу змішайте сметану з часником та подрібненим кропом. Замість сметани можна використовувати майонез.

 

Джерело: «Господинька».

Реклама

Олена Шевченко