Закуска з баклажанів засмажена по-новому виглядає на столі досить дивно, але апетитно і завжди викликає величезне бажання до дегустації. Часу для приготування ця страва забере не багато і навичок кулінарії також не потребує. Тому приготувати її зможе кожен.
Інформатор пропонує вам приготувати незвичайний рецепт: віяло з баклажанів у паніровці.
Для страви вибираються невеликі плоди, що нарізаються у формі віяла та бланшуються у воді. Для панірування використовуються яйця та кукурудзяне борошно. Завдяки кукурудзяному борошну, баклажани набуваю хрумкої золотистої скоринки.
Інгредієнти:
- Баклажан 3 шт
- Яйце куряче 3 шт
- Кукурудзяне борошно 200 г
- Рослинна олія для смаження 3 ст.л
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
Баклажани промийте, розріжте вздовж на дві частини. Потім на кожній половинці зробіть чотири поздовжні розрізи. Якщо ви використовуєте великий овоч, можна зробити шість розрізів.
Підготовлені баклажани помістіть у каструлю з окропом, посоліть. Баклажани підваріть не більше 5 хвилин, після чого овоч перекладіть в друшляк, щоб стекла вся рідина.
В окремій ємності приготуйте кляр. Яйця вбийте в ємність, присипте сіллю і меленим перцем, розколотіть вінчиком. Баклажани трохи остудіть, потім опустіть у яєчну суміш.
Потім вироби запаніруйте в кукурудзяній муці з двох сторін. Зайвий шар борошна струсіть.
На плиті нагрійте сковороду із достатньою кількістю олії. У гарячу олію опустіть заготовки.
Смажте їх на високому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Оскільки баклажани вже готові, довго смажити їх не потрібно, важливо щоб схопився верхній шар.
Готові баклажани викладіть на серветку, забираючи зайву олію. Подайте їх на стіл у разом із соусом. Для соусу змішайте сметану з часником та подрібненим кропом. Замість сметани можна використовувати майонез.
Джерело: «Господинька».
Олена Шевченко