Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині ще п’ятьом дітям із діагнозом глухота провели кохлеарну імплантацію

Хлопцям та дівчатам підключили зовнішній апарат. Кожен з маленьких пацієнтів по-різному відреагував на звуки, якими повниться місто.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на пресслужбу ДніпроОВА.

«Став свідком дива. Дива, за яким кропітка праця величезної кількості людей. Медиків, а ще батьків, котрим одного разу повідомили – у вашої дитини глухота. Нині ж вони допомагатимуть своїм синам і донькам пізнавати звуки. Цей світ став доступним для ще двох 3-річних дівчаток та їхнього однолітка Дениса. А братам Дмитрові та Михайлу сьогодні почали налаштовувати вже другий кохлеарний імплант», – сказав начальник ОВА Сергій Лисак.

Цьому передувало хірургічне втручання. Під час нього у внутрішнє вухо пацієнта лікарі вживили своєрідний приймач. Два місяці повного відновлення і вже підключають зовнішній блок імпланта.

«Двом із п’яти дітей ми провели двобічну кохлеарну імплантацію. Тобто слухопротезування обох вух, – поділився директор одного з медзакладів області Олексій. – Взагалі це дуже високотехнологічні оперативні втручання. Їх роблять тільки у Києві та Дніпрі. Наші фахівці цьому довго навчалися у таких провідних країнах, як Франція, Німеччина і США».

Придбані кохлеарні імпланти коштом державного бюджету.

П’ятьом дітям із діагнозом глухота провели кохлеарну імплантацію

Хлопцям та дівчатам підключили зовнішній апарат

. Кожен з маленьких пацієнтів по-різному відреагував на звуки, якими повниться місто

Двом із п’яти дітей провели двобічну кохлеарну імплантацію

Це дуже високотехнологічні оперативні втручання

Придбані кохлеарні імпланти коштом державного бюджету

 

Нагору