Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Україна повернула додому 12-річного хлопчика, який знаходився на тимчасово окупованій території

До рідної сім’ї повернувся ще один українській хлопчик, який знаходився на тимчасово окупованій росіянами території Донецької області. Це 12-річний Давід. Повернення стало можливим завдяки проєкту “Шлях додому”.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Мінреінтеграції України, на момент повномасштабного вторгнення Давид перебував у прабабусі на Донеччині в селі Старомлинівка, яке згодом було окуповане. Коли перебувати в селі стало вкрай небезпечно, прабабуся з онуком переїхали до Донецька.

Мати хлопця шукала шляхи якнайшвидше повернути дитину додому. Сьогодні Давид повернувся в Україну та возз’єднався з родиною.

Мінреінтеграції дякує всім, хто долучився до цієї справи. Завдяки спільним зусиллям за літо цього року в межах проєкту «Шлях додому» вдалося повернути 27 дітей.

Мінреінтеграції нагадує: якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном: (050) 562-03-13. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.

Раніше Інформатор писав про те, що Україна повернула додому десятьох дітей з примусової російської депортації та про те, що Україна повернула додому двох дітей.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору