Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Судна з гірничою продукцією прорвали морську блокаду: серед вантажу металопрокат з «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Трьом кораблям із продукцією українських металургів уперше від початку повномасштабної війни вдалося прорвати морську блокаду України. З портів Одеси та «Південний» вийшли судна, які було заблоковано в українських портах із 24 лютого 2022 року. Ці судна стали відповідно другим, третім та четвертим кораблями, яким вдалося вийти з українських портів після припинення дії «зернової угоди».

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Метінвест, на борту деблокованих суден – продукція українських металургів та гірників, яку виготовили ще до початку повномасштабної війни. А саме, це понад 76 тисяч тонн металопрокату виробництва комбінатів «Азовсталь», «Запоріжсталь», «Каметсталь» та «АрселорМіттал Кривий Ріг», а також 172 тисячі тонн залізорудного концентрату, виробленого на ГЗК Групи Метінвест. Зараз український метал та залізорудний концентрат прямують до закордонних покупців, які оплатили продукцію ще до початку російської агресії.

Визволити кораблі з півторарічного полону українському бізнесу вдалося завдяки спільним зусиллям Офісу президента, Міністерства інфраструктури, ВМС ЗСУ та інших причетних силових відомств України.

Раніше Інформатор писав про те, що Міноборони України відповіло на погрози росіян щодо атаки на українські морські судна та про те, що росіяни здійснили наймасованішу атаку по Одещині.

Нагору