Щоб приготувати мариновані баклажани з морквою, вам треба буде відварити баклажани, подрібнити овочі, залити все простим маринадом і зачекати три дні. Але повірте, очікування того варте!
Якщо ви любите гострі закуски, подрібніть до овочів половинку гіркої перчини, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
Основні
- Баклажан – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник, зубчики – 5 шт.
- Сіль кам’яна – 10 г
Маринад
- Вода – 500 мл
- Сіль кам’яна – 10 г
- Цукор – 10 г
- Перець чорний, горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Оцет – 50 мл
Спосіб приготування:
Баклажани помийте і відваріть у киплячій підсоленій воді протягом 5-7 хвилин. Стежте, щоб не переварилися, інакше вони розлазитимуться. Баклажани мають легко проколюватися виделкою, але не бути занадто м’якими.
Воду злийте, дайте баклажанам охолонути й розріжте їх навпіл.
Цибулю, моркву і часник почистьте і помийте. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці по-корейськи, часник поріжте пластинками.
У миску викладіть шарами половинки баклажанів, цибулю, моркву й часник. Повторіть шари двічі.
У сотейник влийте воду, додайте сіль, цукор, перець горошком, оцет і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння і залийте ним овочі. Накрийте їх тарілкою, зверху поставте гніт (наприклад, банку з водою) і поставте в холодне місце на 3 дні.
Потім викладіть овочі в суху банку, закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику. Перед подачею наріжте баклажани довільними шматочками й полийте олією.
Раніше ми розповідали, як приготувати закуску з помідорів та цибулею. Писали, як приготувати салат з помідорів з медом та смажений маринований перець з часником на зиму.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок