Кривий Ріг До сайту

На закуску: готуємо мариновані баклажани з морквою

Щоб приготувати мариновані баклажани з морквою, вам треба буде відварити баклажани, подрібнити овочі, залити все простим маринадом і зачекати три дні. Але повірте, очікування того варте!

Реклама

Якщо ви любите гострі закуски, подрібніть до овочів половинку гіркої перчини, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Основні

Маринад

Спосіб приготування:

Реклама

Баклажани помийте і відваріть у киплячій підсоленій воді протягом 5-7 хвилин. Стежте, щоб не переварилися, інакше вони розлазитимуться. Баклажани мають легко проколюватися виделкою, але не бути занадто м’якими.

Воду злийте, дайте баклажанам охолонути й розріжте їх навпіл.

Цибулю, моркву і часник почистьте і помийте. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці по-корейськи, часник поріжте пластинками.

Реклама

У миску викладіть шарами половинки баклажанів, цибулю, моркву й часник. Повторіть шари двічі.

У сотейник влийте воду, додайте сіль, цукор, перець горошком, оцет і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння і залийте ним овочі. Накрийте їх тарілкою, зверху поставте гніт (наприклад, банку з водою) і поставте в холодне місце на 3 дні.

Потім викладіть овочі в суху банку, закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику. Перед подачею наріжте баклажани довільними шматочками й полийте олією.

Реклама

Раніше ми розповідали, як приготувати закуску з помідорів та цибулею. Писали, як приготувати салат з помідорів з медом та смажений маринований перець з часником на зиму.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок