Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Нові доплати для вчителів: як зміниться зарплата українських освітян

Міністр освіти Оксен Лісовий розповів, як зміняться зарплати вчителів. Виступаючи на освітній конференції Серпнева, він зазначив, що Міністерство освіти вже готує нову зарплатну модель для педагогів.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

«Планується відійти від Єдиної тарифної сітки. Буде базова ставка – 80% усієї зарплати, і ще 20% – надбавки, доплати від місцевої влади та директорів шкіл», – сказав Оксен Лісовий.

У 2023-2024 році будуть сформовані нові підходи до системи оплати праці педагогів, а у 2024-2025 вже стартує перший пілотний проєкт, до якого планується включити 500 шкіл.

Нагадаємо: раніше заявлялося, що вчителі в Україні отримуватимуть по 40 тисяч гривень. Але повноцінно реалізувати цей проект у всій країні можна буде лише після війни. «Під час війни це практично неможливо. Але ми маємо готуватися до нового підходу», – зазначив Лісовий.

Він також презентував інші ключові зміни у системі освіти, які готує МОН. «Дошкільні заклади – ядро для розвитку дитини. Має бути перехід від концепції догляду дітей до концепції розвитку. Гарантовані місця у дитсадках для всіх, хто їх потребує, нова система оплати праці, легкий вхід у професію», – розповів Лісовий.

Школи, за його словами, мають стати середовищем креативу. Вже укладено договори з громадськими організаціями та архітектурними бюро щодо розробки нових типових проєктів шкіл. Готується реконструкція п’яти типових проєктів, за якими було збудовано українські школи ще за радянських часів.

Раніше ми розповідали, що зарплата для вчителів в Україні може підвищитися до 40 тисяч гривень, але є нюанс. Писали раніше, що українські школярі можуть завантажити книги для навчання з електронної бібліотеки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору