Кривий Ріг До сайту

Два офіцери з Дніпропетровської області привласнили понад 3,5 мільйони гривень, які призначалися для виплат військовослужбовцям

У воєнний час, коли більшість українців віддають останнє заради перемоги, дехто намагається “ловити рибку у мутній воді”. Саме так можна назвати дії двох офіцерів з Дніпропетровської області. І спіймати їм вдалося понад 3,5 мільйони гривень, поки спритників не затримали правоохоронці.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посланням на Державне бюро розслідувань, слідство встановило, що у Дніпропетровській області начальник відділення персоналу штабу та начальник стройової частини підробили документи та «влаштували» в частину близько 10 цивільних осіб. Вони жодного відношення до служби не мали, а просто отримували грошове забезпечення, у тому числі доплати за нібито участь у бойових діях.

Всі гроші перераховувалися організаторам схеми, які встигли привласнити 3,5 млн гривень.

Реклама

Гроші перераховувалися організаторам схеми, які встигли привласнити 3,5 млн гривень.

Один з фігурантів вирішив підкупити слідчого за 10 тисяч доларів США.

Обох чоловіків судитимуть за фактом заволодіння чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.

Коли «спритниками» зацікавилося ДБР, один з фігурантів вирішив підкупити слідчого за 10 тисяч доларів США. Військового затримали у лютому під час передачі хабаря.

На початку серпня 2023 року рішенням Кіровського районного суду міста Дніпропетровська, військового, який пропонував хабар працівнику ДБР, визнано винним та засуджено на 4 роки позбавлення волі.

Нині ж обох чоловіків судитимуть за фактом заволодіння чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.

Реклама

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

У межах досудового розслідування, один з військових відшкодував частину вкрадених грошей на суму у понад 600 тисяч гривень.

Раніше Інформатор писав про те, що експоліцейський з Дніпропетровської області вкрав телефони та комп’ютери з речових доказів та про те, що у Дніпропетровській області привласнили 2,5 мільйонів гривень на ремонті парку.

Реклама

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Реклама